nn

Нові ракетні системи їздитимуть на українському шасі

23 листопада, 2018

Хто носій нових ракетних систем, зокрема, ракетного комплексу «Вільха»? «Із великою долею вірогідності це буде український носій, скоріше всього  - КрАЗ. На «КрАЗі» багато напрацювань, він здатен виконати це замовлення і ті завдання, які ми ставимо перед ним», - відзначив у   ексклюзивному інтерв'ю 5 каналу Міністр Оборони України Степан Полторак.

Міністр Оборони мав на увазі нове перспективне повнопривідне  шасі 8х8 КрАЗ-7634НЕ, вантажопідйомністю  27 т, спроектоване і виготовлене на Кременчуцькому автозаводі у 2014 році. Створене під потреби нафтогазового комплексу, воно вже в 2015 році успішно використане  у якості бази під встановлення військового устаткування. Так, на його базі «КрАЗом», у партнерстві з компанією Streit, виготовлено бойовий бронеавтомобіль КрАЗ-Hurricane із балістичним захистом рівня Level 2 по стандарту STANAG 4569.

Самохідне шасі КрАЗ-7634НЕ (8х8) із компонуванням «кабіна перед двигуном»  має оригінальну конструкцію . Монтажна довжина рами 8080 мм. Перша і друга осі  - керовані, всі мости - ведучі. Рульовий механізм - інтегрального типу з вбудованим гідравлічним підсилювачем, який дозволяє знизити зусилля на рульовому колесі до 10 кгс, що значно знижує стомлюваність водія. Повний привід усіх коліс забезпечує експлуатацію цього самохідного транспортного засобу в умовах бездоріжжя.

Низька посадка ергономічної безкапотної кабіни - 2800 мм (для порівняння: у КрАЗ Н30.1ЕХ  - 3170 мм) дозволяє зручно розташовувати над дахом кабіни різне  обладнання, а широке лобове скло забезпечує відмінний огляд дороги.

Нагадаємо, що новий ракетний комплекс «Вільха» калібру 300 мм, який планується встановити на шасі КрАЗ 8х8, був представлений загалу на військовому параді в Києві, приуроченому до 27-ї річниці Незалежності України. «Вільха» повинна замітити старі РСЗВ «Смерч» на шасі Мінського автозаводу.

 «Наша артилерія має бути більш маневреною, більш ефективною, мати можливість дуже швидко виявляти цілі, наносити удар, своєчасно міняти позиції, тоді вона вирішуватиме ті завдання, що ставляться перед артилерійськими підрозділами.», - резюмував відповідь С.Полторак.

 
Кількість переглядів 2119

Архів новин