nn

Підприємства групи КрАЗ - 40 років разом

17 лютого, 2016

40 років тому, у лютому 1976 року, Наказом № 17 по Міністерству автомобільної промисловості СРСР, було створено виробниче об'єднання «АвтоКрАЗ». Спочатку до його складу увійшли шість спеціалізованих підприємств: Кременчуцький автозавод (головне підприємство), Токмацький ковальсько-штампувальний завод, Кам'янець-Подільський автоагрегатний завод, Сімферопольський завод авторулів, Кременчуцький колісний та Жданівський (Маріупольський) радіаторний заводи. Згодом до ВО «АвтоКрАЗ» приєдналися: у 1983 році - Синельниківський завод ресор, а в 1986 році - Полтавський автоагрегатний завод. Об'єднання створювалося з метою організації єдиного технологічного комплексу з виробництва великовантажних автомобілів.

У даний час підприємства групи КрАЗ - стратегічні партнери, союз і згуртованість яких перевірені десятками років спільної роботи. Хоча в кінці 80-х з ВО «АвтоКрАЗ» вийшли Кременчуцький колісний завод і Синельниківський завод ресор, це ніяк не позначилося на роботі заводів групи.

Зараз підприємства групи КрАЗ забезпечують роботою близько 5,5 тисяч українців. Як і раніше головне підприємство - ПАТ «АвтоКрАЗ», задає тон загальній командній роботі, для якого, в основному, українські машинобудівні підприємства, що входять до групи КрАЗ, освоюють і виробляють свою продукцію. Незважаючи на тривалу економічну кризу в Україні, яка посилилася політичною кризою, підприємства групи в більшості своїй зберігають виробництво, поступово нарощуючи його обсяги, виконують всі свої соцзобов'язання перед трудовими колективами, а також наповнюють бюджети різних рівнів обов'язковими відрахуваннями.

Вітаємо трудові колективи заводів групи КрАЗ із 40-річчям заснування співдружності. Бажаємо всім заводам результативної роботи, стабільності і процвітання на благо України.

Кількість переглядів 1558

Архів новин