エルメスコピー スーパーコピー スーパーコピー ロレックスコピー ウブロ時計コピー スーパーコピー時計 シャネルコピー パテックフィリップ コピー ロレックス時計コピー ウブロ時計コピー ルイヴィトン コピー スーパーコピー時計 ルイヴィトンコピー ブランドコピー スーパーコピー スーパーコピーN級品 スーパーコピーブランド スーパーコピー時計 ブランドコピー 激安ブランド ルイヴィトン財布コピー ロレックス時計コピー オメガ時計コピー ウブロ時計コピー パネライ時計コピー パテックフィリップ時計コピー
«АвтоКрАЗ» освоїв нову продукцію методом вакуумного формування — АвтоКрАЗ
nn

«АвтоКрАЗ» освоїв нову продукцію методом вакуумного формування

23 грудня, 2014

Згідно з планом дослідно-конструкторських та науково-дослідних робіт на 2014 рік, ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжує модернізацію та вдосконалення виробничих технологій, а також освоєння нових видів продукції. Останнє впровадження поточного року - вакуумно-формувальне устаткування, яким поповнився верстатний парк інструментального виробництва. Це устаткування призначене для виготовлення деталей з пластикових заготовок методом витяжки.

Слід зазначити, що вакуумне формування пластика - один із напрямків, який найбільш активно розвивається у сучасному виробництві. Метод - досить простий і економічно вигідний, оскільки не вимагає дорогих додаткових елементів. Обладнання працює в автоматичному режимі, вручну здійснюється тільки закладка заготовки на ложемент і знімання готового виробу. Всі інші операції: нагрів заготовки, підйом столу з формою, вмикання і вимикання вакуумного клапана, вакуумування, охолодження готового виробу, подача повітря для видувки купола і для відриву готового виробу з форми, опускання столу - здійснюються машиною за спеціальною програмою, яку вводить оператор.

У фахівців цеху інструментального виробництва «КрАЗу» часу на освоєння устаткування та пуско-налагоджувальні роботи було обмаль, бо замовлення потрібно будо виконувати вчасно, а підприємство, яке виготовляло для ПАТ «АвтоКрАЗ» деталі із пластмаси, знаходиться на території Донбасу, звідки, до встановлення правопорядку, постачати продукцію дуже проблематично. Увесь процес: від замовлення до доставки комплектуючих за кооперованими поставками, виявився під загрозою зриву. Тож дирекцією ПАТ «АвтоКрАЗ» було прийнято рішення про освоєння власного виробництва цього виду продукції.

Вакуумно-формувальна машина, яка щойно введена в дію, уже дає продукцію для комплектації новеньких автомобілів, що сходять із головного конвеєра.Програма грудня вже комплектується деталями власного виробництва.Деталі – універсальні і використовуються на всіх моделях автомобілів. Із пластикового листа АВSможна одночасно виготовити, скажімо, дві деталі «раструба» та кришки вентиляції двигуна.

На весь процес формування деталей затрачується до 10 хвилин. Під кожну з освоюваних деталей вибирається свій режим, створюються відповідні вакуум-форми тощо. Після введення в дію вакуумно-формувального обладнання та освоєння нової продукції, «АвтоКрАЗ» не лише убезпечить себе від перебоїв із постачанням цих комплектуючих, а й знизить їх собівартість, адже відпадуть затрати на транспортні перевезення, відрядження водіїв тощо. 

Кількість переглядів 2163

Архів новин