nn

Бронеавтомобіль КрАЗ-Спартан врятував життя десятьом військовослужбовцям на Донбасі

10 червня, 2020

Бронеавтомобіль КрАЗ-Спартан Національної гвардії України в районі ПК Авдіївського коксохімічного заводу підірвався на міні. В машині знаходилися 10 бійців одного з підрозділів НГУ. Всі вони, завдяки захисту «Спартана», залишилися живими, але отримали травми різного ступеня тяжкості.

«За процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом підриву на вибуховому пристрої військового автомобіля ЗС України, внаслідок чого 10 військовослужбовців отримали мінно-вибухові травми», – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Як встановлено, 9 червня 2020 року, близько 9:30, під час руху військового автотранспорту в районі Палацу культури «Авдіївський коксохімічний завод» останній у колоні автомобіль КрАЗ-Спартан підірвався на невстановленому вибуховому пристрої. Постраждалим військовослужбовцям надано медичну допомогу.

Цю новину поширили на численних інтернет-ресурсах. В її обговоренні взяли учаcть військовослужбовці, військові експерти, пересічні користувачі. Спільне у всіх дописах – це акцент на високий ступінь захисту бронеавтомобіля, на його надійність та безпечність:

Руслан Смещук:

- Похоже, что Спартан отличная машина. Пишут, что была закладка до 10 кг без оболочки, в тротиловом эквиваленте. Все выжили, хоть и раненые.

Юрий Бутусов:

-Завдяки захисту «Спартана», бійці залишилися живими…

Михайло Жирохов:

КрАЗ-Спартан спас жизни.

 
Кількість переглядів 2869

Архів новин