nn

Економія ресурсів сприяє поліпшенню умов праці працівників «КрАЗу»

16 листопада, 2017

У рамках програми енергозбереження ПрАТ «АвтоКрАЗ» на поточний рік, а також для виконання комплексу заходів із найсуворішої економії ресурсів і підвищенню комфортних умов праці під час зниження температури навколишнього середовища, проведена закупівля, монтаж і введення в дію лінії ЛПТБ-200 із виробництва паливних брикетів. Нове обладнання із переробки відходів деревини встановлено на деревообробній дільниці цеху складання кабін, де і буде перероблятися тріска і тирса в паливні брикети.

Для збільшення обсягів вхідної сировини та готової продукції, силами підрозділів підприємства додатково до придбаного виготовлено допоміжне обладнання: молоткова дробарка для переробки деревних відходів великого розміру у потрібний для подальшої переробки на лінії брикетування, циклони, транспортери, спеціальні стійки та інші конструкції.

При відносно невеликій вартості обладнання - трохи більше 200 тис. грн, автозавод введенням його в дію отримає свої дивіденди відразу за кількома напрямками: виключить витрати на утилізацію деревних відходів і забезпечить опалення виробничих цехів брикетами, у яких тепловіддача в 1,5-2 рази вища, ніж у звичайної сухої деревини. До того ж, при великих обсягах виробництва сировини, надлишки можна реалізовувати своїм працівникам, так як даний вид продукції на внутрішньому ринку дуже затребуваний у зв'язку з високою вартістю газу і електрики.

Окупиться нова лінія вже протягом півроку. Ці розрахунки зробити нескладно, оскільки вартість тонни брикетів на українському ринку в середньому становить 2500 грн/т, продуктивність закупленої лінії - 1т/день (20 т/ місяць), що по місяцю випливає в загальну суму 50 000 грн.

Терміни окупності безпосередньо залежатимуть від обсягу сировини, що формується із дерево відходів, від виробництва бортових автомобілів і упаковки запчастин на експорт.

Планомірні роботи із поліпшення умов праці своїх працівників будуть продовжені підприємством і надалі. Таким чином «АвтоКрАЗ» комплексом аналогічних заходів сприятиме підвищенню довіри і закріпленню робочих кадрів у себе на виробництві.

Кількість переглядів 2231

Архів новин