nn

КрАЗ — за технічний прогрес у сільськогосподарському виробництві

12 липня, 2017

«АвтоКрАЗ» прийняв активну участь у ХХV Міжнародній науково-практичній конференції «Технічний прогрес у сільськогосподарському виробництві». Захід відбувся нещодавно в Національному науковому центрі «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства». Серед 70 представників міністерств, наукових закладів, ВНЗ, профільних асоціацій , машинобудівних підприємств та інших зацікавлених осіб – єдиний національний виробник вантажної техніки – ПрАТ «АвтоКрАЗ», із спільним з ННЦ інноваційним проектом – автотракторм МЕЗ-330.

МЕЗ-330 — мобільний енергетичний засіб для агропромислового виробництва. Ця агроновація була відзначена вищою нагородою Міжнародної агропромислової виставки «Агро 2017» у червні. Під час заходу присутні могли оглянути МЕЗ, що був представлений серед останніх розробок інституту на виставці.

Автотрактор МЕЗ-330 створено на базі шасі всюдиходу КрАЗ-6322, яке оснащено валом відбору потужності, комплектом гідравліки, додатковим навішуванням під плуг та іншим сільгоспобладнанням. Він може виконувати і транспортні, і польові роботи, зокрема, вносити добрива, обробляти ґрунт, сіяти, захищати посіви, виконувати транспортно-перевантажувальні операції тощо. На перший зразок було встановлено кузов для внесення твердих органічних добрив із можливістю встановлення плугів та іншого навісного обладнання.

Після підведення підсумків учасниками конференції було ухвалено звернення до Уряду країни з пропозицією щодо розроблення і реалізації державних цільових програм для створення інноваційної вітчизняної техніки для агропромислового комплексу. КрАЗ продовжуватиме співпрацю із науковцями задля розвитку різних секторів економіки держави.

 
Кількість переглядів 1607

Архів новин