nn

Свято наближається з КрАЗом

05 грудня, 2016

Новий рік не за горами – усі від мала до велика в очікуванні найулюбленішого зимового свята. Впритул наблизив українців до свята вітчизняний лісовозний автопоїзд  КрАЗ-6446, що  прямо з Івано-Франківської області до Києва доставив головний святковий атрибут – велетенську ялинку. 86-річне дерево, рекордною довжиною 26 м, вже встановили на Софійській площі в Києві, де і пройдуть головні новорічні святкування. Про цю подію повідомили сьогодні майже всі провідні вітчизняні ЗМІ, а блогер Олександр Барабошко, який брав участь в доставці новорічного дерева, виклав до мережі відео повного процесу доставки зеленої красуні. До речі, допомагав сучасному  лісовозу КрАЗ його попередник – легендарний «лаптьожник» КрАЗ-255Б із встановленим крановим обладнанням,  за допомогою якого ялинку вдалося «підчепити», зрізати та вкласти на лісовозний автопоїзд.

Доставити новорічну красую було завданням не з легких, як стверджують очевидці, але повнопривідний тягач КрАЗ без проблем під'їхав до  лісового масиву, а потім із важким  негабаритним вантажем спокійно  виїхав з бездоріжжя на дорогу і впродовж доби доставив дерево до столиці. З огляду на те, що автопоїзд був негабаритним через занадто довгий багаж, по дорогах загального користування біло організовано спеціальний супровід поліціантів на авто.

Лісовозний автопоїзд КрАЗ-6446 для почесної та відповідальної місії було обрано не випадково, бо ця модель тягача здатна тягнути вантажі загальною масою понад 34 т, при чому не лише по дорогах, а й в умовах повного бездоріжжя. А цього року якраз і знадобилися ці якості вантажівки КрАЗ - високі прохідність та вантажопідйомність, адже лісова красуня росла в важкопрохідних місцях. КрАЗ із завданням справився  «на відмінно».

Вже зовсім скоро дерево прикрасять тисячі яворівських іграшок та 3 км гірлянд. Відкриття головної ялинки відбудеться в понеділок, 19 грудня, у День святого Миколая. 

 
 
 

Фото: www.unian.ua

Кількість переглядів 2063

Архів новин