nn

Унікальне банківське відділення на колесах КрАЗа

16 листопада, 2015

Мобільні відділення «Ощадбанку» на колесах КрАЗу будуть надавати банківські послуги населенню в прифронтових населених пунктах, а також військовослужбовцям. Унікальне банківське броневідділення, аналогів у світі якому немає, створено на базі армійського всюдихідного шасі КрАЗ-63221 (6х6).

За словами глави «Ощадбанку» А. Пишного на його сторінці у Фейсбуці, новий виріб, фактично, - повноцінне відділення банку. Він зазначив, що автомобіль КрАЗ в якості бази був обраний в результаті відкритого тендеру, участь в якому, крім КрАЗу, брали також MAN, Mercedes-Benz, Scania, Ford. Спецмашина на вітчизняному шасі - в рази дешевше, ніж пропонували конкуренти, до того ж володіє високою прохідністю завдяки повному приводу, і зможе проїхати по поганим дорогах і бездоріжжю в зоні АТО. Керівник Ощадбанку також підкреслив, що через військові дій і високих ризиків для персоналу були закриті 60% відділень «Ощадбанку» у Донецькій та 65% відділень в Луганській областях. З появою таких мобільних банківських відділень населення почне отримувати банківські послуги прямо на місцях.

Спецвиріб на шасі КрАЗ - повністю автономний. Тут є не тільки супутниковий зв'язок, системи відеоспостереження, а й зона харчування і гігієни, щоб працівники могли не побоюватися за своє життя. Крім цього, в таких КрАЗах є все необхідне обладнання для видачі банківських карт, готівки або пенсій, оформлення депозитів, здійснення перерахувань та інших послуг в автономному режимі. Мобільні банківські відділення повністю броньовані, оснащені сигналізацією і «тривожними кнопками», є система пожежогасіння, кондиціонування, вентиляції, дистанційного зв'язку, переговорні пристрої, автономне електропостачання.

 

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли на базі КрАЗа створюються спецвироби для надання допомоги в гарячих точках країни. У лютому поточного року броньовані КрАЗ-5233ВЕ були переобладнані для безпечної евакуації мирного населення з територій, що знаходяться під постійним обстрілом терористів.

Сьогодні «АвтоКрАЗ» випускає широку лінійку моделей військового призначення, серед яких броньовики КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Кугуар, КрАЗ-6322 Раптор, КрАЗ-5233 Шрек в різних модифікаціях і КрАЗ-6322 Фіона. Всі вони успішно виконують поставлені військовими завдання в зоні бойових дій як на сході країни, так і в арміях різних країн світу, а також у складі миротворчих місій ООН.

Кількість переглядів 1808

Архів новин