nn

КрАЗ разом з усіма відзначав День міста

29 вересня, 2015

27 вересня  Кременчук відзначив День міста. У рамках святкування Дня міста кременчуцькі МНС-івці традиційно організували акцію «Запобігти, врятувати, допомогти». ПАТ «АвтоКрАЗ» не залишився осторонь, прийнявши найактивнішу участь у заході. Кременчужанам і гостям міста КрАЗ представив нову перспективну лінійку військової бронетехніки, а також пожежний спецавтомобіль КрАЗ Н23.2 (АЦ 13-70).

 

Спочатку всі автомобілі урочистою колоною проїхали по центральній вулиці міста - вулиці Леніна до площі Перемоги, де відбувся парад спеціальної техніки та демонстрація пожежними своїх умінь по оперативному гасінню палаючого автомобіля. Після показових виступів рятувальників-вогнеборців численні глядачі обступили техніку з різних сторін. Особливою популярністю користувалися потужні армійські автомобілі КрАЗ, на тлі яких малотоннажна морально застаріла пожежна техніка виглядала зовсім непривабливо. Дорослі та дітвора юрмилися у черзі біля велетня КрАЗа-Шрека, кожному хотілося сфотографуватися на пам'ять поряд з бронебогатирем, найсміливіші з допомогою батьків примудрялися влізти на «спину» велетня. Не меншою популярністю користувалися КрАЗ-Спартан, КрАЗ-Кугуар і пожежна автоцистерна.

 

Полковник служби цивільного захисту Сергій Геращенко, начальник міськрайонного управління ГСЧС України в Полтавській області, висловив подяку генеральному директору ПАТ «АвтоКрАЗ» Роману Черняку за те, що автозавод відгукнувся на пропозицію взяти участь у заході і надав нові автомобілі. Зокрема, він зазначив: «Пишаюся, що в нашому місті є виробник вантажної техніки - завод КрАЗ! Радий, що в лінійці автомобілів, які випускає завод, є спецтехніка для аварійно-рятувальних робіт. На жаль, саме таких сучасних машин нашому управлінню дуже не вистачає. Останній раз нам закуповували нову техніку в 2009 році - це були два ЗІЛ- 130 і Валдай, якість і можливості яких, на жаль, залишають бажати кращого. Два роки тому нам довелося повністю їх перетравити і провести капремонт. Решта автопарку - морально і фізично зношені автоцистерни та автодрабина, яким по 30 років і більше.

Заздрю тій  великій кількості народу, яка юрбиться навколо величезних нових КрАЗів - наші машини старенькі і вже «приїлися» городянам. Дивлюся з заздрістю і на потужну автоцистерну КрАЗ Н23.2 (АЦ 13-70) наших колег з ГЗК: мені б в управління аналогічних хоча б три одиниці. Один такий КрАЗ замінює по продуктивності п`ять наших 130 ЗіЛів. І якщо в місті, де в наявності гідранти, справляємося з пожежами, то в районі справи зовсім погані: 2,5 тоннами води, які може доставити до місця пожежі один ЗіЛ, будинок не загасити. Дуже сподіваюся, що після цьогорічних виборів громади візьмуть у свої руки управління і багато чого зміниться. У тому числі, покращиться ситуація із забезпеченням ефективної пожежною технікою, яку сьогодні робить КрАЗ, усіх підрозділів ДСЧС.»

Кількість переглядів 1509

Архів новин