nn

«КрАЗ» демонструє позитивну динаміку зростання

02 вересня, 2015

ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжує послідовно рухатися вперед, планомірно збільшуючи обсяги виробництва і продажів. З початку 2015 Кременчуцький автозавод виготовив 843 автомобіля. Цей результат на 15% перевищує аналогічний показник минулого року.

За вказаний період на 8% зросли і продажі підприємства, у порівнянні з торішнім результатом січня-серпня. Споживачам відвантажено 758 автомобілів. У загальному обсязі відвантаженої за 8 місяців техніки експортні поставки склали всього 28%, а 72% відправилися до українського споживача.

Крім цього, з січня по серпень поточного року було виготовлено і відвантажено замовникам 5 напівпричепів та 14 причепів, що в 7 разів перевищило виробництво зазначеної продукції за такий же період минулого року.

За підсумками роботи у серпні ПАТ «АвтоКрАЗ» виготовив 134 автомобіля, що майже на 9% вище аналогічного показника минулого року і на 1,5% - липневого показника поточного року. У загальному обсязі виробленої техніки бортові автомобілі склали 75%, шасі - 17%, сідельні тягачі - 7%, спецтехніки - 1%. Більша частина - 81%, виготовлених у серпні автомобілів, була призначена для внутрішнього ринку, решта 19% - це експортні поставки підприємства.

28 серпня ПАТ «АвтоКрАЗ» відзначив знаменну подію у своїй історії: 70-років із дня заснування.

Святкові урочистості проходили в скромному сімейному колі кразівців на випробувально-демонстраційному полігоні автозаводу. Тут вшановували ветеранів та кращих працівників різними державними та корпоративними нагородами, пройшов парад історичної, серійної і нової техніки КрАЗ, а також відбулися показові демонстраційні заїзди всюдиходів КрАЗ по перешкодах полігону.

Родзинкою свята став дебют броньованого автомобіля КрАЗ «Feona». Бронеавтомобіль створений на шасі всюдихода КрАЗ-6322. Він має цілісний міцний бронекорпус, що забезпечує надійний захист 12 осіб екіпажу не тільки від обстрілів із стрілецької зброї, а й від підриву на мінах.

На честь ювілею підприємства відбулася ще одна значуща подія - відкриття Музею історії Кременчуцького автозаводу.

У планах ПАТ «АвтоКрАЗ» - не зупинятися на досягнутому, нарощувати обсяги виробництва і продажів, розробка і випуск нових моделей, продовження робіт над якістю і із підготовки до зими.

Кількість переглядів 2091

Архів новин