nn

До свого 70-річчя КрАЗ відновлює роботу заводського музею

24 червня, 2015

Наприкінці серпня КрАЗ відзначає свій 70-річний ювілей із дня заснування. До цієї дати планується відновити роботу музею історії та розвитку ПАТ «АвтоКрАЗ». У цьому зв'язку звертаємося до ветеранів підприємства, колекціонерів, шанувальників автомобілів КрАЗ, кременчужан із проханням поділитися наявними у них архівними фотоматеріалами, документами та предметами, що відносяться до історії автозаводу. Ваші історичні матеріали займуть гідне місце серед музейних експонатів КрАЗу та доповнять його експозицію.

Нагадаємо, що музей заводу КрАЗ був створений на підприємстві влітку 1967 року, як подарунок трудящих 50-річчю Жовтневої революції. Тоді це було невелике приміщення в інженерному корпусі автозаводу з кількома десятками експонатів, документів, фотографій, які розповідали про історію заводу КрАЗ, його розвиток і зростання. Відкриття було не настільки урочистим, як сама значимість цієї події для КрАЗу: в обідню перерву зібралася незначна група працівників інженерно-технічних служб, які розміщувалися в цій же будівлі. В урочистій тиші, як написали в заводській багатотиражці «Автобудівнік», була перерізана червона стрічка, що символізувала відкриття музею.

Вже потім, у 1970 році, коли був зданий в експлуатацію навчальний корпус, музей заводу КрАЗ отримав в ньому свою постійну прописку. Відвідувачів за час існування у заводського музею було чимало. Це і численні делегації із зарубіжних країн, і почесні гості Кременчука, в числі яких льотчик-космонавт О. Леонов, С.Ротару, Н.Кіріченко, партійне керівництво області та країни, ветерани війни, школярі, студенти, кременчужани та гості міста. Доброю традицією на багато років стало відвідування музею і знайомство з історією заводу КрАЗ нових працівників в день прийому на роботу.

На жаль, у зв’язку з економічною кризою кінця 90-х років минулого сторіччя, яка негативно позначилася на діяльності підприємства, на довгі роки доступ відвідувачів до музею автозаводу був закритий. І ось до ювілею підприємства було прийнято рішення про відновлення його роботи.

В даний час ведеться комплекс ремонтно-будівельних робіт і планується, що до знаменної дати музей історії розвитку «ПАТ« АвтоКрАЗ » прийме своїх перших відвідувачів.

З питань, пов'язаних із наповненням музею експонатами, звертайтеся за тел .: 0 536 (76 63 50) - приймальня заступника генерального директора - директора з персоналу та соціальних питань.

Кількість переглядів 1965

Архів новин