nn

КрАЗ з фургоном-рефрижератором на «Агро-2015» мав успіх у аграріїв

10 червня, 2015

Заключним у виставковому марафоні останніх днів травня-початку червня, стала участь КрАЗу в 27 Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2015», що відбулася в Києві з 3 по 6 червня.

У поточному році у виставці взяли участь понад 700 компаній із 16 країн світу, серед яких Scania, Mercedes, MAN, «Автек», «Завод« Пожспецмаш »,« Амако ».

На «Агро 2015» Кременчуцький автозавод продемонстрував одну з останніх своїх новинок - універсальне шасі КрАЗ-5401Н2 (4х2) із встановленим фургоном типу ізотермічний/рефрижератор обсягом 33,13 м3, який підтримує температурний режим від мінус 20 до плюс 200 С.

Конструкцію шасі КрАЗ-5401Н2 відрізняють від попередників полегшені вузли та агрегати, завдяки, в першу чергу, зниження маси підвіски і застосуванню полегшеного холодногнутого швелера рами шасі з високоміцного металу австрійського концерну Voestalpine AG замість гарячекатаного швелера.

Керівництво, топ-менеджери і фахівці АПК різних регіонів України, а також іноземні гості, після огляду вітчизняного продукту, відзначили, крім іншого, високу ергономіку робочого місця водія, комфортабельність і функціональність кабіни MAN, відмінний огляд за рахунок широкого лобового скла, високу маневреність і малий - 8,5 м, радіус повороту. Порадувала їх і менша, ніж у попередників, витрата палива, а також максимальна уніфікація з іншими автомобілями сімейства і адаптація під різні силові установки та спецнадбудови.

Особливе зацікавлення шасі КрАЗ-5401Н2 виявили представники м'ясопереробної промисловості і тваринницьких господарств. Вони виступили з пропозицією виготовити фургон-рефрежиратор для перевезення заморожених м'ясних туш, підвішених на гаках. Проявили інтерес до аналогічної спецмашині й представники казахстанського агросектору.

Припав до душі автомобіль також переробникам молока. Вони відзначили, що такий автомобіль дозволить своєчасно доставляти молочні продукти - сметану, сир, йогурти, масло тощо, без шкоди для їх споживчих властивостей від виробника до споживача. Були пропозиції до виробника з виготовлення на аналогічному полегшеному шасі різних спецнадбудов: промтоварного фургона для великих торгових мереж, фургону для перевезення інкубаційних яєць і добового молодняку, хлібного фургона тощо. До речі, на виставковому зразку встановлений фургон виробництва компанії «ІнтерКаргоТрак» (м. Черкаси).

Участь ПАТ «АвтоКрАЗ» у виставці підтвердила правильність курсу підприємства на розширення лінійки спецмашин для аграрного сектора країни. Вітчизняний виробник - завод КрАЗ, впевнений, що розробка зразків нової техніки низького класу вантажопідйомності дозволить зайняти відповідну нішу на ринку країни, аграріям - зберегти вироблений ними продукт, а українським споживачам забезпечить якісні продукти харчування у торговельній мережі.

Кількість переглядів 1624

Архів новин