nn

КрАЗ готовий стати базовим автомобілем при технічному переоснащенні Державної служби України з надзвичайних ситуацій

15 січня, 2015

15 січня, в рамках робочого візиту, ПАТ «АвтоКрАЗ» відвідав голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Його супроводжували директор департаменту ресурсного забезпечення ДСНС генерал-майор Руслан Білошицький та начальник головного управління ДСНС в Полтавській області полковник Роман Кириленко. Візит керівника ДСНС України був пов'язаний з ознайомленням з підприємством і його продукцією. Це перший в історії «КрАЗа» приклад відвідування першим керівником даної держструктури автозаводу, новий підхід нового керівництва ДСНС до питання співпраці з вітчизняним виробником.

Під час відвідування підприємства генеральний директор «КрАЗу» Роман Черняк детально ознайомив гостя з сучасними зразками автомобілів КрАЗ, які можуть бути використані при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, акцентувавши увагу керівника ДСНС на останніх розробках - безкапотних шасі 6х4 і 4х2, які можуть бути використані в якості бази для установки різного спецобладнання. Крім цього, під час огляду пожежної автоцистерни КрАЗ Н23.2 (АЦ-13-70), створеної в партнерстві з компанією «Тітал», він детально розповів про технічні можливості вітчизняного пожежного автомобіля, його універсальність, завдяки комплектації різним аварійно-рятувальним обладнанням, а також ефективне виконання поставлених завдань на Полтавському ГЗК.

Після огляду всієї лінійки нової техніки Кременчуцького автозаводу С. Бочковський відповів на питання журналістів, підкресливши, що приємно здивований і гордий високим європейським рівнем вітчизняної техніки, яку випускають на КрАЗі: «Це дійсно конкурентоспроможна техніка, продукція найвищого ґатунку і мене дуже радує те, що є хороші перспективи оновлення аварійно-рятувальної техніки, яка конче необхідна рятувальним службам, особливо зараз, у складний для країни час. Сьогодні з фахівцями КрАЗа ми концептуально обговорили всі питання, необхідні для створення універсального спецавтомобіля: багатофункціонального, зі змінними модулями, який, окрім аварійно-рятувальних робіт, буде виконувати і гуманітарну місію »- продовжив він.

Далі глава ДСНС України підкреслив, що потреба в новій високоефективній спецтехніці дуже висока, адже нині 90% всього автопарку аварійно-рятувальних служб потребує заміни з причини повної фізичної зношеності і крім нового автомобіля, про який йшла мова вище, будуть замовлення на пожежну , аварійно-рятувальну та іншу спецтехніку.

Сергій Бочковський підтвердив, що політика керівництва ДСНС України - у пріоритеті національний виробник і національний продукт, і КрАЗ може розраховувати на те, що служба надзвичайних ситуацій поставить всі свої підрозділи на колеса вітчизняного виробника.

Кількість переглядів 1902

Архів новин