nn

«Зерновоз КрАЗ необхідний для збереження врожаю»

10 червня, 2014

- підсумували аграрії, після ретельного огляду зерновозна автопоїзда КрАЗ-«Караван», представленого ПАТ «АвтоКрАЗ» 4 - 7 червня на XXVІ Міжнародній агропромисловій виставці «Агро -2014» у столичному Національному Комплексі «Експоцентр України».

Експозиція «КрАЗу» була багатолюдною і однією з найбільш відвідуваних протягом усіх виставкових днів. Серед відвідувачів - губернатори різних регіонів України, топ-менеджери та фахівці великих вітчизняних зернових корпорацій, бізнесмени і приватні підприємці. Підвищений інтерес до вітчизняної новинки не випадковий: незважаючи на те, що зерновоз КрАЗ був створений не так давно, він встиг «засвітитися» на ключових аграрних виставках країни, пройти експлуатаційні випробування в українських зернових корпораціях і отримати високу оцінку фахівців.

Автопоїзд-зерновоз, що складається з автомобіля-самоскида КрАЗ-6511С4 і самоскидного причепа, має загальний об’єм  75 кубометрів. Він призначений для перевезення і самоскидного вивантаження сипучих і навалочних дрібнофракційних вантажів питомою масою від 0,4 до 0,85 т/м3 по дорогах усіх категорій.

Зерновоз створений на базі автомобільного шасі КрАЗ-6511 з компонуванням «кабіна над двигуном». Шасі причепа - WIELTON PS3D. На автомобілі встановлені: 6-циліндровий рядний дизель WP12.400E40 (Євро 4) потужністю 400 к.с., обладнаний системою очищення відпрацьованих газів SCR, однодискове зчеплення MFZ 430 і механічна 2-діапазонна коробка передач Fast Gear 12JS180TA. Шасі має посилену балансирних підвіску задніх мостів, передню вісь, із збільшеною до 8 т вантажопідйомністю, рульовий механізм інтегрального типу.

Ергономічна кабіна автомобіля оснащена кондиціонером, автономним обігрівачем, спальним місцем, яке, при необхідності, може відділятися від основного відсіку кабіни перегородкою. Крім цього вона має електросклопідйомники, електрокоректор дзеркал заднього виду, автомагнітолу, дистанційний пульт замикання дверей кабіни.

Фахівці агропромислового комплексу із задоволенням відзначили високі результати експлуатаційних випробувань, які зафіксовані в протоколах випробувань Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л. Погорєлова. Їх дуже порадували основні фактичні показники зерновозу: низька витрата палива на круг, що склала менше 38 л на 100 км, мінімальний час завантаження і вивантаження, швидкість руху по дорогах загального користування і пересіченій місцевості, які за підсумками випробувань виявилися краще розрахункових. А також той факт, що автопоїзд можна буде придбати через НАК «Украгролізинг».

ПАТ «АвтоКрАЗ» робить ставку на зерновоз КрАЗ-«Караван» і впевнене, що у цього автопоїзда перспективне майбутнє, адже в ньому втілено все найкраще з того, що було створено кременчуцькими конструкторами до цього.

За підсумками виставки укладено ряд домовленостей з українськими агрокомпаніями про постачання зерновозів  КрАЗ вже цього року, а також обговорено питання придбання самоскидів КрАЗ у безкапотному виконанні.

Кількість переглядів 2068

Архів новин