nn

«Слава про творчо обдарованих автозаводців має линути повсюдно!»

30 жовтня, 2018

Ветеранський захід, що днями відбувся у ПК «КрАЗ» за сприяння адміністрації Кременчуцького автозаводу,  присвятили Дню визволення України від фашистів. У огляді-конкурсі, що проходив вже вп’яте,  від рад громадськості мікрорайонів взяли участь 15 самодіяльних  колективів міста. Організатор - рада ветеранів Автозаводського району та територіальний центр соціального обслуговування. Його керівник, відкриваючи фестиваль, зазначила, що громада вдячна ПрАТ «АвтоКрАЗ», бо щороку самодіяльні митці збираються на традиційний конкурс-огляд саме  у  заводському палаці культури: «Спасибі автозаводцям, нашим друзям, за підтримку нашої роботи, що має соціальне спрямування, та співпрацю!»  Вперше цей захід оцінювало компетентне журі, у складі якого кременчуцькі митці-професіонали.

Зал  палацу  був переповнений. Для більшості ветеранів – це нагода зустрітися зі старими друзями, колегами, повболівати за учасників конкурсу, долучитися до прекрасного.  Своє ставлення до таких заходів висловив один із глядачів, ветеран праці автозаводу І. Ботвинко: «Дуже гарно, що нас тут усіх зібрали. Це як у клубі за інтересами.  Із товаришами побачилися,  і розважимося на цьому яскравому святі. Спасибі раді ветеранів «КрАЗу»  за запрошення, за те, що «витягли» нас з дому!».

Першими виступили володарі гран-прі Всеукраїнського пісенного конкурсу «Із любов’ю до життя», що відбувся 2 жовтня у Києві, ансамбль народної пісні «Два кольори» тер-центру соціального обслуговування Автозаводського району. Пісенну естафету продовжили господарі заходу – автозаводці, яких  «КрАЗ»  делегував на  мистецький захід. Свої творчі доробки під вигуки з залу «Слава «КрАЗу!» представив заводський хоровий ансамбль «Народна перлина» під керівництвом М.Карапузя. Їх «Моя ти земле калинова», «Рідне село», попурі з українських пісень заворожили зал, ветерани тихенько підспівували, оплесками зустрічали кожну музичну композицію. Організатори імпрези вручили заводчанам диплом за участь, подякували за яскравий та натхненний виступ: «Ви прикрасили сьогоднішній наш концерт. Чекаємо і наступного року, несіть повсякчас свою щиру українську пісню, даруйте і в подальшому всім гарний настрій. Слава про творчо обдарованих автозаводців має линути повсюдно!».

  Символічно, що концерт-огляд  відбувся напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та аматорів народного мистецтва, яке святкується 9 листопада. Це особливе покликання,  адже митці  дарують нам радість, наповнюють душі прекрасним.  Усім причетним до свята -  щедрих  творчих ужинків та людської вдячності за служіння мистецтву.

 
 
Кількість переглядів 1146

Архів новин