nn

Новенька лабораторія дослідження свердловин на базі КрАЗу

25 червня, 2018

Лабораторія дослідження свердловин ЛСГ-10 на шасі КрАЗ-5233НЕ – черговий партнерський проект ТОВ «ПВК КБ «Пожспецмаш» та ПрАТ «АвтоКрАЗ» для ПАТ «Укргазвидобування». Спецтехніка виготовлена і відвантажена, згідно умов тендеру ПАТ «Укргазвидобування», виграного ТОВ «Білтім», із базою автомобіля КрАЗ. Автомобільне шасі КрАЗ-5233НЕ, використане у якості транспортної бази спецвиробу, має стандартну силову установку та базову комплектацію. Додатково встановлено підігрівач двигуна в зимовий період, місця для сидіння обладнані пасками безпеки, є  аналоговий тахограф;

Спецмашина буде задіяна при свердловинних роботах на нафтогазових родовищах під час геофізичних і гідродинамічних досліджень, які проводяться за допомогою глибинних приладів і інструментів, що вводяться у свердловину. КУНГ лабораторії утеплений, із кондиціонером, обігрівачем, освітленням і вентиляцією  забезпечить комфортні умови для обслуговуючого персоналу. Сприятимуть комфорту диван із рундуком, мийка та водяний бак із водонагрівачем, шафа для одягу, стіл, крісла оператора та машиніста та інші дрібнички. Серед пристосувань для дослідження свердловин - дослідницька лебідка та система контролю спускопідйомних операцій. Лебідка із тяговим зусиллям 10 000 Н, має гідравлічний привід, автоматичний укладчик дроту, ручне гальмо колодочного типу, механічний лічильник обертів, пульт управління лебідкою та ін.

До складу системи контролю входять датчики глибини, швидкості та натягу дроту, блок індикації і реєстрації параметрів СПО, карта пам'яті для перенесення інформації на комп'ютер, диск з ПО.

Майже аналогічні лабораторії вже рік працюють у філіях  «Укргазвидобування.» Минулого року «КрАЗ» виграв тендер на цю спецтехніку, виготовив її разом із ТОВ «ПВК КБ «Пожспецмаш», і відвантажив українським газодобувачам. 

Кількість переглядів 2091

Архів новин