nn

«КрАЗ» виготовив новий сміттєвоз для Кременчука

04 травня, 2018

Новий сміттєвоз на базі шасі КрАЗ-6511Н4 із змінними контейнерами власного виробництва виготовлено ПрАТ «АвтоКрАЗ» для КАТП1628 м. Кременчука. Спецавтомобіль здійснюватиме механізоване навантаження, транспортування та розвантаження твердих побутових, великогабаритних будівельних і побутових відходів, а також транспортування змінних кузовів різного функціонального призначення. За рахунок встановлення безкапотної кабіни має високу маневреність, що дозволяє ефективно виконувати роботи в міському циклі.

До складу спецобладнання входить мультиліфтова система крюкового типу із гідравлічним краном-маніпулятором. Змінний кузов – самоскидний металевий контейнер із заднім бортом, що відчиняється.

Для більш ефективного збору ТПВ та скорочення часу сміттєвоз має два контейнера місткістю 26 м3. Для надійного закріплення кузова 15-тонний крюковий навантажувач має задні гідравлічні замки кузова.

Безпечну роботу оператора забезпечує огородження високої стійки керування краном-маніпулятором та пристрій для обмеження кута обертання крана-маніпулятора. Для зручного та безпечного підйому оператора на високу стійку керування краном-маніпулятором передбачені сходинки.

Для збору контейнерів з ТВП кран-маніпулятор має три гідравлічно-висувних секції, максимальний виліт стріли 10 метрів та вантажопідйомність на максимальному вильоті 1570 кг.

Додатково сміттєвоз обладнаний змінним грейферним захватом, який призначений для ліквідації стихійних звалищ, об’єм грейферного захвату 0,45 м3. Для більшої продуктивності ширина грейферного захвату 1390 мм.

Спецавтомобіль виготовлено згідно умов тендера, об’явленого управлінням житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації. Він передбачає поставку партії комунальної техніки  - сміттєвозів із заднім та боковим завантаженням, мулососів та каналопромивачів Кременчуку, Горішнім Плавням та Гадячу. Це перша в сучасній історії КрАЗу масштабна взаємодія Полтавської ОДА та Кременчуцького автозаводу із забезпечення регіону новою спецтехнікою за бюджетні кошти. Вона важлива для Замовника та Виконавця тим, що автозавод отримав додаткове завантаження, ПОДА – зниження соціальної напруги в регіоні, надходження до бюджетів різних рівнів, функціонування підприємств Полтавщини та України, що будуть задіяні у виконанні замовлення, а полтавські міста -  нову ефективну багатофункціональну техніку, завдяки роботі якій вони стануть більш доглянутими та чистими. 

 
 
 
Кількість переглядів 1485

Архів новин