nn

Ветеранам «КрАЗу» знову влаштували свято

29 червня, 2017

Напередодні Дня Конституції України на Кременчуцькому автозаводі відбулася масштабна зустріч колишніх працівників цеху складання кабін. Вони прийшли на запрошення адміністрації та Ради ветеранів, які системно проводять такі заходи для різних підрозділів «КрАЗу», аби люди похилого віку відчували піклування про них, увагу та повагу, мали можливість побачити знайомі обличчя та місця, згадати молоді роки.

Їх візит співпав із святкуванням 50-річчя музею історії «КрАЗу». Ветерани праці стали першими його  відвідувачами в ювілейний день, де з цікавістю оглянули експозицію та її експонати.

За доброю традицією для тридцяти колишніх автозаводців була влаштована екскурсія заводом. Із захватом і пильною увагою ветерани спостерігали за карколомною їздою потужного КрАЗу полосою перешкод на випробувальному полігоні підприємства. Шаленими оплесками зустрічали кожний приголомшливий трюк, обговорювали якісне водіння військової вантажівки, біля якої згодом зробили спільне фото.

Із ностальгією ходили по цеху складання кабін, який на довгі роки став для них і домівкою, і місцем роботи та спілкування. Уважно слухали начальника цеху, який розповів, чим сьогодні живе структурний підрозділ, нові технологічні впровадження, освоєну нову продукцію. Знайомилися із молодими послідовниками, віталися та згадували минуле із колегами, що й досі працюють.

В учбовому центрі дивилися фільм про завод сучасний, його новітні розробки, перспективні впровадження. Після оглядин заводу їх повезли до місця псевдо переправи радянських військ через Дніпро поблизу селища Келіберда. У роки Другої світової війни там загинули тисячі наших воїнів. Ветерани «КрАЗу» вшанували пам'ять загиблих, поклавши до підніжжя меморіалу квіти, спустивши у дніпровські води вінки, поставивши свічки у збудованій коштами меценатів церкві, що біля місця самої переправи. І це було символічно, адже 22 червня в Україні був День пам’яті та скорботи за учасниками Другої світової.

Наостанок, в сільському клубі, згадували роки своєї спільної праці. Тут для них було влаштовано святковий обід. Добрим словом і словами вдячності згадали очільника «КрАЗу» - Романа Черняка, тішилися, що, свій трудовий шлях на заводі він розпочинав саме в цеху складання кабін. Багато з ветеранів добре пам’ятають його ще з часів своєї праці на підприємстві, ділилися між собою радістю від того, що керівництво заводу не забуває про них, дбає про завод і його людей.

«Дуже задоволені від сьогоднішньої зустрічі, екскурсії, станом  рідного автозаводу. Приємно відчувати, що про тебе не забувають на підприємстві, де майже півстоліття пропрацювали. Вдячні і зворушені, такі зустрічі із минулим вкрай необхідні нам, старим кразівцям», - відзначали вони прощаючись. 

 
 
 
 
Кількість переглядів 1336

Архів новин