nn

Універсальні КрАЗи прибиратимуть тепер і Миколаїв

03 травня, 2017

ПАТ «АвтоКрАЗ» відвантаженням універсальної спецмашини  - МДКЗ КрАЗ-65053, завершив поставку до Миколаєва партії комбінованих дорожніх машин. Спецтехніка виготовлялася автозаводом в партнерстві з  кременчуцькою виробничою компанією «Віва» у рамках виграного на початку березня поточного року тендеру.

Тендер об’явлено Департаментом житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради на закупку автомобілів спеціального призначення (комбінована дорожня машина). Два автомобіля вже прибули до Миколаєва і знаходяться на базі КП "ЕЛУ автодоріг"

Загальне призначення цієї спецтехніки - цілорічне обслуговування та забезпечення якісного стану проїжджої частини асфальтобетонних, цементних та інших твердих дорожніх покриттів, очищення доріг від снігу і гравійно-піщаних забруднень, розкидання інертних матеріалів і протиожеледних реагентів, миття доріг. У зимовий період на машину встановлюється піскорозкидальне та плужно-щіткове обладнання для посипання інертними матеріалами поверхні тротуарів і доріг та очищення дорожнього полотна від снігу. У літній період  - використовується з поливомийним устаткуванням для миття і поливання дорожніх покриттів, мийки прилоткової смуги і поливання зелених насаджень.

Машина дорожня комбінована (МДКЗ) базується на шасі 6х4 - КрАЗ-65053. Ця модель шасі - у числі затребуваних: машинобудівними заводами  - для встановлення різних спецнадбудов, споживачами –  через надійність, можливість витримувати надмірні навантаження та відмінну адаптованість до різних дорожньо-кліматичних умов експлуатації. Шасі обладнане 330-сильним двигуном Євро 5 агрегатованим із механічно. 9-ступеневою коробкою передач. Гальмівна система – із ABS.

Спецнадбудова складається із піскорозкидувального бункеру місткістю 10 т, 12-кубової цистерни, 8-кубового кузова, снігоочисного відвалу та щітки. 

Керування робочими органами і системами обладнання та снігоочисного відвалу здійснюється дистанційно, із кабіни водія.

Як зазначено департаментом житлово-комунального господарства міської ради м. Миколаїв, придбати машини українських виробників , а саме автомобілі на базі КрАЗ, було вирішено вперше. Їх перевага - у надпотужності, великій ємності для води і піщаної суміші при тій же витраті палива. До того ж, досвід інших міст показує, що вартість обслуговування вітчизняних машин нижча білоруського аналога.

Отже Миколаїв – ще одне українське місто, яке, завдяки допомозі спецтехніки КрАЗ, стане більш чистим та охайним. 

 
 
 
Кількість переглядів 1864

Архів новин