nn

Прем’єр доручив розробити систему розвитку промвиробництва

16 лютого, 2017

Сьогодні, 16 лютого, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів чергову нараду з питань підтримки промвиробництва в Україні. Участь у нараді взяли нардеп Костянтин Жеваго разом із Романом Черняком — генеральним директором ПАТ «АвтоКрАЗ» — єдиного національного виробника вантажних автомобілів. Серед присутніх також Перший віце-прем'єр-міністр — Міністр економічного розвитку і торгівлі С. Кубів, Міністр фінансів О. Данилюк, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі М. Нефьодов, керівництво МО, МВС, ДСНС, «ДАК «Автомобільні дороги України».

Учасники засідання, серед іншого, обговорили плани щодо задоволення потреб державних установ у поставках вітчизняної спеціальної автомобільної техніки.

За підсумками обговорення Прем'єр-міністр доручив Першому віце-прем'єр-міністру — Міністру економічного розвитку і торгівлі України С. Кубіву і Національному комітету з промислового розвитку напрацювати систему стимулювання промислового виробництва в Україні.

«Потрібна якісна система стимулювання власного виробництва», — підкреслив В. Гройсман. Такими системними кроками ми однозначно будемо відновлювати українську економіку».

«Дуже важливо, щоб ми отримали якість виробництва. Кожному, хто використовує техніку, вона потрібна для переміщення і рятування життя людей, — зауважив Прем’єр. — Із кожним автомобілем, який випускається з конвеєру, якість має підвищуватися. Це дасть можливість у тому числі розширювати горизонти експортного потенціалу нашого машинобудування».

Обговорюючи питання потреби в оновленні автопарку пожежної техніки, Глава Уряду зауважив необхідність розробки середньострокової програми таких закупівель.

Він нагадав, що 23 січня під його головуванням відбулася нарада з питань підтримки виробництва спеціальної автомобільної техніки в Україні, за підсумками якої поставлено завдання розробити технологічну карту щодо потреб держави у закупівлі транспортних засобів, починаючи від сфери безпеки і оборони і завершуючи автодорожнім господарством.

«Дуже важливо, щоб максимально локалізація була збережена. Все, що ми закуповуємо за державні кошти, має отримати серйозний ефект для економіки нашої держави. Вся техніка, яку ми закуповуємо, має максимально вироблятися на наших українських підприємствах. Головне, щоб це не було крупновузлове збирання транспортних засобів, а щоби всі агрегати, деталі максимально — від 60% і вище, вироблялися на українських підприємствах. Це робота людей і заробітна плата», — підкреслив Прем’єр .

ПАТ «АвтоКрАЗ» сподівається, що активні послідовні кроки Уряду стосовно розвитку промвиробництва в Україні і низка доручень профільним структурам із розробки механізму впровадження необхідних заходів щодо цих питань сприятимуть відродженню галузі та стабілізації економіки країни. 

 

Фото: www.kmu.gov.ua

Кількість переглядів 1517

Архів новин