nn

«АвтоКрАЗ» — донор бюджетів різних рівнів

06 лютого, 2017

Найбільше в Кременчуці і Полтавському регіоні промислове бюджетоформуюче підприємство ПАТ «АвтоКрАЗ» - єдиний український виробник вантажних автомобілів із замкнутим технологічним циклом виробництва, у 2016 році поповнив бюджети різних рівнів майже на 143 млн. грн. При цьому до держбюджету Кременчуцький автозавод перерахував майже 100 млн. грн. , із яких єдиний соціальний внесок склав більше 31 млн. грн, ПДВ – понад  65 млн. грн.

 Як і раніше «КрАЗ» залишається одним з основних донорів бюджетного фонду Кременчука. Минулого року місцевий бюджет завдяки відрахуванням підприємства поповнився на 43 млн. грн., що на 29% більше , ніж у 2015 році. Найбільші відрахування в цій сумі склали: 24 млн. грн. - податок із доходів фізичних осіб, майже 18 млн. грн. - орендна плата за землю і 2,5 млн.грн. - військовий збір. Значне збільшення відрахувань до місцевого бюджету пов'язано, в основному, за рахунок значного зростання орендної плати за землю і збільшенню податку із доходів фізосіб.

Підприємству, незважаючи на тривалу економічну кризу, що негативно впливає на діяльність КрАЗу, падіння машинобудівної галузі в цілому, вдалося в повному обсязі виконати свої зобов'язання по відрахуваннях перед державою. Виконав завод повністю в 2016 році і взяті на себе соцзобов'язання. Щокварталу підвищувалася заробітна плата працівників, яка в середньому по року склала 4630 грн.

Крім різних відрахувань, за кошти автозаводу в минулому році було розпочато реконструкцію важливого соціального об'єкту Кременчука, пам'ятки архітектури - Палацу культури «КрАЗ». На ці цілі завод витратив понад 1 млн. грн., роботи триватимуть і в поточному році.

У поточному році ПАТ «АвтоКрАЗ» планує і далі знаходити можливість для підвищення соцпакету своїх працівників, поліпшення умов їх праці, до того ж не згортати роботи із реконструкції об'єктів соціального призначення.

Кількість переглядів 1546

Архів новин