nn

«КрАЗ» реконструює фарбувальне виробництво

08 грудня, 2016

У рамках програми з енергозбереження, а також для підвищення якості своєї продукції, ПАТ «АвтоКрАЗ» виконав комплекс робіт із реконструкції фарбувального виробництва цеху шасі. Насамперед, серед решти в переліку запланованих робіт, підприємством було придбано водогрійний парогенеруючий електричний агрегат із насосною станцією і конденсатним баком.

Продуктивність агрегату - 450 кг пари в годину, робочий тиск - 0,6 МПа. На даний час проведений монтаж парогенератора і завершені його пуско-налагоджувальні роботи. Переваги даного парогенератора: ККД - 92%, короткий час розігріву камер за рахунок малої трубопровідної системи, можливість його використання в переривчастому режимі, що дозволяє заощадити 25% від загального споживання пари. Даний парогенератор включається миттєво, у залежності від споживання теплової енергії. До установки нового локального парогенератора потреба пари від центральної котельні для цього цеху становила 1,25 Гкал/год. або 2,5 т/год. пара. При цьому втрати пари при подачі трубопроводом  перевищували 1,5%.

 Крім введення в строй парогенератору, завершується перенесення ділянки завіски - знімання продукції у спеціально підготовлене нове приміщення, виконано реконструкцію траси конвеєра із монтажем нової частини траси, організована нова транспортна схема подачі на фарбування та відбору пофарбованих вузлів і деталей. Також проведено реконструкцію сушильних камер із заміною парових регістрів нової конструкції і установкою додаткового захисту для збереження температурного режиму в камері, та реконструкція системи обігріву фарбувального відділення (ремонт і установка нових парових регістрів). Усього на виконані роботи, включаючи придбання нового обладнання, підприємство вже витратило понад півмільйона гривень, очікуючи при цьому на незначний економічний ефект за рік. Однак такі свідомі фінансові інвестиції автозаводу в реконструкцію фарбувального виробництва обіцяють підприємству і його продукції свої великі плюси. Зокрема, за рахунок встановлення нового обладнання покращиться температурний режим у камерах фарбування, значно зросте якість фарбування вузлів і деталей шасі автомобіля, поліпшаться й умови праці робітників фарбувального відділення. І звичайно ж, буде економія енергоресурсів (пари), що використовуються для нагрівання сушильних камер (сушка виробів після знежирення в агрегаті хімічної підготовки поверхні і сушка другого шару лакофарбового покриття.)

Кількість переглядів 1862

Архів новин