nn

Ювілей друкованого часопису ПАТ "АвтоКрАЗ"

11 жовтня, 2016

«Комбайнобудівник», «Автобудівник», «АвтоКрАЗ» - це назви заводського часопису ПАТ «АвтоКрАЗ», якому сьогодні виповнилося 60 років. 11 жовтня 1956 року, тоді ще на  Кременчуцькому  комбайновому заводі, вийшов у світ перший номер заводської багатотиражки й до сих пір газета крокує разом із заводом та його колективом по життю.

Виробниче та громадське життя, соціальна сфера, новини підприємства та міста, замальовки, розповіді про трудові колективи, заводські династії, передовиків виробництва та передові технології,  злободенні теми, освоєння  нової продукції, участь у різних заходах та багато чого іншого було і є постійними темами заводської газети.

За 60 років свого існування газета пройшла глибокий розвиток від друкування матеріалів на механічній друкарській машинці до комп’ютерного набору та верстки.  Із заводської багатотиражки вона набула статусу всеукраїнського передплатного видання, згодом  до щотижневих чорно-зелених випусків додалися спеціальні кольорові, які випускалися із нагоди державних чи корпоративних свят або визначних подій на підприємстві.

Газета «АвтоКрАЗ» пережила кілька етапів свого становлення, змінювалися назви, головні редактори, колективи,  формат, колір та тираж. Сьогодні в один ряд із цим корпоративним щотижневим інформаційним друкованим органом-старожилом  життя Кременчуцького автозаводу та групи КрАЗ висвітлюють корпоративні сайт ПАТ «АвтоКрАЗ», журнал «Стальной характер», внутрішній Інтернет-портал. Проте заводська газета залишається найважливішим елементом у структурі підприємства, вагомою складовою інформаційного потоку,  що інформує про важливе та актуальне, формує світогляд автозаводців та позитивне ставлення читачів до машинобудування,  єдиного вітчизняного виробника вантажної техніки – заводу «КрАЗ».  

Навіть зараз, у розпал кризи, коли щорічні витрати на утримання редакції та друк щотижневих випусків у заводській друкарні, а також спеціальних кольорових газет сторонніми фірмами, перевищує півмільйона гривень щорічно,  акціонери та адміністрація знаходять можливість збереження для колективу цього найулюбленішого серед автозаводців, їх родин та ветеранів підприємства традиційного друкованого видання. Розвитку та процвітання тобі, газето «АвтоКрАЗ», разом із Кременчуцьким автозаводом!

Кількість переглядів 1791

Архів новин