nn

КрАЗ йде шляхом імпортозаміщення внутрішнього ринку

12 жовтня, 2015

Чергова новинка від КрАЗу для комунальних служб України – сміттєзбиральний автомобіль із заднім завантаженням КрАЗ-5401К2. Цей муніципальний автомобіль створений у партнерстві з ТОВ «Сучасні вантажівки» м Київ. Спецмашина буде підтримувати чистоту і порядок на Буковині. Сюди він прибув минулого тижня до замовника зі Сторожинця (Чернівецька обл.) Автомобіль закуплений у рамках програми «Транскордонний інструмент управління відходами в сільській місцевості», що діє на підставі Угоди про фінансування Спільної операційної програми прикордонного співробітництва « Україна-Румунія-Республіка Молдова »ЄІСП 2007-2013. і Рамкової Угоди між Урядом України та Комісією Європейських Співтовариств. Фінансування здійснювалося за гранти цього проекту.

Це перший і Україні екземпляр сміттєвоза з заднім завантаженням на базі шасі КрАЗ-5401Н2. Він має 16-кубовий кузов, двигун Євро 4, потужністю 312 к.с., коефіцієнт стиснення сміття 1: 6 і витрату дизельного палива - 28 л/100 км.

 

Нагадаємо, що універсальне шасі КрАЗ-5401Н2 колісної формули 4х2, максимально уніфіковане і адаптоване під різні силові установки та спецнадбудови, - одна з останніх розробок КрАЗу. Його оригінальність - в полегшених вузлах і агрегатах: підвісці і рамі, в якій замість гарячекатаного швелера лонжеронів застосований полегшений холодногнутий швелер з високоміцного металу австрійського концерну Voestalpine AG. Шасі обладнано високоергономічною кабіною. За бажанням замовника можуть встановлюватися двигуни різних компаній і потужностей.

 

Незважаючи на те, що шасі КрАЗ-5401Н2 було створено навесні поточного року, воно виявилося затребуваним українськими комунальниками і машзаводами. На аналогічних шасі вже встановлено мулососне і вакуумно-прибиральне обладнання, ізотермічний фургон. Конструктивно на шасі КрАЗ-5401Н2 передбачена установка більше 30 спеціальних надбудов масою до 10 т для застосування в міському циклі.

Шасі КрАЗ-5401Н2 - дуже маневрене, з мінімальним радіусом повороту 8,5 м, а також має оптимальне співвідношення «ціна-якість».

Це підтвердили і члени делегації партнерів Європейського проекту транскордонного співробітництва, яким було презентовано цей спецавтомобіль (http://storozhynets.info/archives/7245 ). Вони прийшли до висновку, що таке придбання для Сторожинецького району надзвичайно вигідне. Зокрема, представник Румунії зазначив, що їхня громада нещодавно закупила аналогічний сміттєвоз на базі автомобіля DAF і він коштує майже вдвічі дорожче.

Розширюючи модельний ряд новою перспективною технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ" планує забезпечити імпортозаміщення внутрішнього ринку ефективними малотоннажними спеціальними автомобілями вітчизняного виробництва.

Кількість переглядів 2667

Архів новин