nn

Українським прикордонникам презентували оновлені бронеавтомобілі КрАЗ

11 вересня, 2015

9 вересня, у рамках проведення зборів командирів та технічних спеціалістів Держприкордонслужби в Національній Академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, була проведена презентація нових зразків броньованих автомобілів КрАЗ. Офіцери, які з’їхалися зі всієї України, ознайомилися із модернізованими бронеавтомобілями КрАЗ-Кугуар, КрАЗ-Спартан та новою для них, більш потужною броньованою технікою - КрАЗ-Шрек. ( Детальний репортаж із місця події по посиланню: http://ye.ua/news/news_21792.html )

Під час зборів військовими було зазначено, що мала бронетехніка КрАЗ–Кугуар та КрАЗ-Спартан вже довела свою ефективність у бойових діях на сході України. Вона виконує різні завдання, навіть не за призначенням, коли використовується у якості бронетранспортера на передовій. Та головне – захищає життя бійців і за період її використання жодного випадку загибелі членів екіпажу не зафіксовано. Про це, зокрема, йшлося і в докладах офіцерів прикордонних загонів та регіональних управлінь Держприкордонслужби.

Презентація української бронетехніки в НАДПСУ проводилася з метою, аби краще ознайомити прикордонників з конструкцією та технічними можливостями броньованої техніки, а також із проведеною модернізацією техніки КрАЗ, відповідно до пропозицій та вимог українських військових.  

Бронемашини КрАЗ-Кугуар і КрАЗ-Спартан, а також всюдихід КрАЗ-Шрек отримали високу оцінку військових фахівців. Вони, крім іншого, відзначили істотні доопрацювання малої бронетехніки, зокрема розширення шасі, розділене лобове скло, застосування великої гуми та багато іншого, що, на їх думку, значно підвищить прохідність бронемашин і їх тактико-технічні характеристики. А також наголосили, що прикордонникам вкрай необхідні і  надпотужні автомобілі КрАЗ–Шрек , у тому числі розмінувальники, аби эфективніше захищати кордони країни від ворогів. 

Кількість переглядів 2375

Архів новин