nn

«АвтоКрАЗ» відзначив свій ювілей!

28 серпня, 2015

70-років із дня заснування ПАТ «АвтоКрАЗ» сьогодні по-сімейному тепло і урочисто відзначили автозаводці.

Святкові урочистості відбулися на випробувально-демонстраційному полігоні автозаводу. Близько трьох тисяч кразівців із родинами, ветерани та гості підприємства стали свідками вшанування кращих.

Після вітальних слів генерального директора ПАТ «АвтоКрАЗ» Романа Черняка та почесних гостей, відбулася церемонія нагородження. За вагомий внесок у розвиток вітчизняної машинобудівної галузі, професіоналізм і особливі заслуги різними нагородами були відзначені кращі працівники та кращі колективи: Почесними грамотами та Подяками Кабінету Міністрів України, Полтавської обласної держадміністрації та Кременчуцького міськвиконкому. Також адміністрація та профспілковий комітет автозаводу відзначили кращих працівників корпоративними нагородами підприємства: Золотим знаком Кременчуцького автомобільного заводу, медалями ПАТ «АвтоКрАЗ» «За заслуги» IV ступенів, грамотами, цінними подарунками та заохочувальними матеріальними преміями.

 

Продовжилося свято парадом техніки, який відкрили історичні автомобілі, відновлені руками автозаводців - автопервісток КрАЗ-222 «Дніпро», армійський автомобіль КрАЗ-214, легендарний «лаптьожник» КрАЗ-255Б з катером БМК Т та армійський КрАЗ-260. І звичайно ж шоу автомобіль - КрАЗ «Крейзі-Крокодил».

Урочисту ходу сили і потужності продовжили серійні і нові автомобілі КрАЗ. Крім лінійки нових безкапотних автомобілів і броньованої техніки, освоєних заводом зовсім недавно, гості змогли побачити повнопривідний броньований автомобіль КрАЗ «Feona», що базується на шасі вантажівки КрАЗ-6322. КрАЗ «Feona» має цілісний міцний бронекорпус, який забезпечує надійний захист екіпажу не тільки від обстрілів із стрілецької зброї, а й від підриву на мінах.

Цей бронеавтомобіль з успіхом дебютував на Міжнародній виставці озброєння «IDEX-2015» в Абу-Дабі (ОАЕ), а в Україні він представлений вперше.

Парад змінився демонстрацією можливостей автомобілів КрАЗ-6322 і КрАЗ-5233, які під оплески глядачів з легкістю долали бетонні споруди, форсували глибокий басейн, підкорювали високу гору.

 

В рамках святкування ювілею відбулося відкриття Музею історії Кременчуцького автозаводу. Він був створений в 1967 році, із 2005 року музей не функціонував. І ось до 70-річчя підприємства він відновив свою роботу.

Урочистий вечір завершився святковим концертом.

 
Кількість переглядів 1808

Архів новин