nn

«АвтоКрАЗ» виготовив автоклас для академії Національної гвардії

05 березня, 2015

«АвтоКрАЗ» завершив роботи з виконання замовлення на виготовлення автомобільного класу для академії Національної гвардії України (Харків). Керівництво військового вузу звернулося на підприємство з таким проханням у кінці минулого року, коли побачило ефективність навчання групи курсантів цього вузу в аналогічному класі підприємства під час проходження ними виробничої практики. Згідно з угодою, Кременчуцький автозавод виготовив ряд розрізних агрегатів автомобіля КрАЗ-6322, серед яких двигун, коробка передач, зчеплення, дві роздавальні коробки - диференціальна і зі стоянковими гальмами, передній, середній і задній мости (все в подвійний комплектації - у розрізі і для автомобіля). Крім цього виготовлений макет повнопривідного автомобіля - всюдихода КрАЗ-6322 «Солдат», що включає набір усіх вузлів, агрегатів і різних систем, які, завдяки спеціальним розрізам, повністю розкриті для вивчення. Цей навчальний посібник - не муляж, а оригінальний препарований автомобіль. Панель приладів - діюча, при повороті ключа у вимикачі запалювання на ній відбувається включення контрольних ламп сигналізації, що дозволить курсантам легко перевірити працездатність автомобіля. Ученикам також видно, як працюють приховані при русі автомобіля агрегати ходової частини та трансмісії.

Автомобільний клас буде обладнаний для курсантів інженерно-технічного факультету по напрямку навчання «Автомобільний транспорт». Навчання в такому автокласі значно спростить підготовку військових фахівців і візуалізує процес обслуговування автомобіля.

Крім розрізних діючих макетів автозавод виготовив додаткові пристосування під вузли та агрегати, а також пересувні стенди, що демонструють роботу основних систем автомобіля - електричної, пневматичної і паливної. Мікропроцесори, вшиті в схеми, дозволять курсантам наочно побачити, як працює ланцюжок пристроїв, що забезпечують роботу всіх систем і автомобіля в цілому.

Уже в поточному місяці, після відправки та монтажу обладнання, автоклас буде зданий в експлуатацію.

Слід зазначити, що це замовлення - дуже важливе для КрАЗу, оскільки якісна підготовка обслуговуючого персоналу, не тільки теоретична, але й практична, дозволить курсантам надалі самостійно, при цьому оперативно і професійно, проводити ремонт і сервіс автомобілів КрАЗ.

Кількість переглядів 1718

Архів новин