nn

Нові КрАЗи передані Збройним силам України

02 січня, 2015

30 грудня, напередодні Нового року, на Яворівському полігоні у Львівській області відбулася передача 100 одиниць нової армійської техніки підрозділам Міноборони України. Передачу військовим частинам Західного оперативного командування здійснював Президент України Петро Порошенко. У числі різної військової техніки та озброєння, українська армія отримала кілька десятків всюдиходів КрАЗ-5233 (4х4) і КрАЗ-6322 (6х6), а також 15 одиниць броньованих автомобілів КрАЗ-Спартан, обладнаних крупнокаліберними кулеметами К-12,7. Особливий інтерес серед присутніх викликало вручення сертифікатів на нові бронеавтомобілі КрАЗ-Спартан.

Слід зазначити, що це перша поставка ПАТ «АвтоКрАЗ» у 2014 році українським Збройним Силам. До цього в минулому році аналогічні КрАЗи поставлялися тільки для підрозділів Нацгвардії і Прикордонних військ України. Тепер і автобати ЗС України поповнилися новими КрАЗами в різних виконаннях. Також слід зазначити, що це перша велика поставка МО України за останні 5 років.

Під час церемонії передачі техніки Верховний головнокомандувач сказав: «Тепер нам є чим захищати українську землю. Українці мають бойовий дух, а тепер ще й отримали те, чим захищатися.» Він також додав, що армія має перший пріоритет по фінансуванню і що прийняття бюджету, яке відбулося напередодні, дозволяє не зменшувати темп робіт з підвищення обороноздатності держави та здійснювати повне завантаження підприємств оборонного комплексу країни.

Президент України Петро Порошенко подякував генерального директора ПАТ «АвтоКрАЗ» Романа Черняка, присутнього на церемонії передачі техніки, а також передав слова подяки трудовому колективу КрАЗу, за виконання важливої роботи щодо забезпечення оборонної здатності країни.

 

Кількість переглядів 2344

Архів новин