nn

ПАТ «АвтоКрАЗ» активно готується до зими

29 жовтня, 2014

В рамках програми енергозбереження ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжує проводити заходи з підготовки до зими. Зокрема, у виробничих цехах йде заміна армованого скління світлоаераційних ліхтарів, які в процесі тривалої експлуатації перестали відповідати необхідним вимогам. Так через негерметичність з'єднання скла, часткового механічного руйнування, виходу з ладу приводу відкривання плетінь значно знизилася світлопропускна здатність скління, внаслідок чого в зимовий період в цехах порушувався температурний режим.

Замість армованого скління для зашивання ліхтарів використовується стільниковий полікарбонат Vizor виробництва компанії «Techsheet» (Чехія). Полікарбонат виробляється на високотехнологічних лініях італійського виробника «Union» із сировини американської компанії «Dow Chemical». Він має високі технічні характеристики, відповідні європейським вимогам.

Стільниковий полікарбонат має уповільнене загоряння і малу емісію отруйних газів, гарну тепло- і звукоізоляцією (зниження шуму до 18-22 ДБ), його можна згинати в холодному вигляді. Матеріал витримує сильні пориви вітру та снігові навантаження.

Крім цього стільниковий полікарбонат Vizor має високі оптичні властивості, він пропускає світло нарівні з армованим склом, має високу стійкість до перепаду температур від -20 до + 80?С, поєднує високу міцність і легкість.

Виробник дає гарантія на полікарбонат 10 років, при правильній його установці і експлуатації цей матеріал прослужить набагато довше.

Слід зазначити, що вибір полікарбонату Vizor фахівцями підприємства був не випадковий: він удвічі дешевше армованого скла і менш крихкий. В даний час в підрозділах підприємства встановлено більше 5000 м2 цього матеріалу, що дозволить заощадити на обігріві цих приміщень близько 15% електроенергії та газу за сезон.

Кількість переглядів 1594

Архів новин