nn

«АвтоКрАЗ» та «Спецбудмаш» створили нові універсальні «Дорожники»

17 жовтня, 2014

АвтоКрАЗ», спільно з багаторічним партнером - компанією «Спецбудмаш» (м.Бровари), розробив і створив нові вітчизняні дорожні автомобілі. Один з них - універсальний спецавтомобіль КрАЗ-5401Н2 з повним комплектом піскорозкидального та поливомийного обладнання. Базою устаткування послужило нове універсальне шасі КрАЗ-5401 колісної формули 4х2, яке спроектовано з урахуванням його максимальної уніфікації і адаптації під різні силові установки та спецнадбудови. Воно легко монтується і демонтується, завдяки чому спецмашина може використовуватися цілий рік.

Універсальний дорожник КрАЗ-5401Н2 обладнаний сучасною, комфортабельною безкапотною кабіною Hubei (MAN-F2000), що має оптимальне співвідношення ціна-якість. Крім цього, новинка оснащена рядним шестициліндровим двигуном ЯМЗ-536 (Euro 4) потужністю 312 к.с. з системою рециркуляції вихлопних газів і глушником відпрацьованих газів з вбудованим каталізатором. Конструкція двигуна дозволяє без істотних витрат досягти показників Євро-5. До складу силової установки входить однодискове зчеплення MFZ 430 і коробка передач 9JS150ТА. За бажанням клієнтів можуть встановлюватися двигуни компаній Weichai або Deutz.
Друга новинка для дорожніх і комунальних служб - універсальний комбінований дорожній автомобіль з солерозкидувальним і снігоприбиральним обладнанням. Спецмашина призначена для посипання обмерзлих доріг інертними матеріалами та антиожеледними реагентами, а також для очищення доріг від снігу. Процес роботи солерозкидувальним обладнанням повністю автоматизований, завдяки бортовому комп'ютеру, що дозволяє водієві проводити коректування параметрів його роботи в залежності від погодних умов, не виходячи з кабіни.
Новий Дорожник базується на тривісному самоскиді нового покоління КрАЗ - 7511С4 (6х4) із збільшеною до 27 тонн вантажопідйомністю. Автомобіль оснащений 400-сильним дизельним рядним двигуном WP12.400E40 екологічного класу Євро 4, з потенціалом забезпечення Євро-5. Він обладнаний системою SCR, яка дає цьому двигуну переваги по екологічних властивостях: надзвичайно малі викиди відпрацьованих газів в атмосферу, більш низький витрата палива і менший вміст оксидів азоту у вихлопних газах. Двигун агрегатирован зі зчепленням MFZ-430 і коробкою передач 9JS200ТА.
На самоскид КрАЗ-7511С4 також, як і на першій новинці, встановлена кабіна Hubei (MAN-F2000), що володіє високими ергономічними показниками робочого місця водія: комфортабельним сидінням на пневмопідвісці, рульовою колонкою, регульованою по куту і висоті, функціональної панеллю приладів і рядом інших переваг, що забезпечують комфорт і меншу стомлюваність водія під час роботи.
Самоскид КрАЗ-7511С4 обладнаний новою 14-кубової самоскидною платформою напівкруглого перетину з телескопічним підйомним механізмом «Binotto». Солерозкидувальне і снігоприбиральне обладнання легко демонтується, тому в теплу пору автомобіль може бути використаний як самоскид для перевезення різних вантажів.
Дебют вітчизняних дорожніх спецмашин на базі КрАЗа відбудеться на XII Міжнародній спеціалізованій виставці «КомунТех - 2014», яка пройде в Києві 4-6 листопада.

Кількість переглядів 2713

Архів новин