nn

На випробувальному полігоні «АвтоКрАЗу» завершився перший етап демонстраційного показу автотехніки для ЗСУ

20 грудня, 2019

Для проведення заходу та участі у демонстраційному показі нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України на підприємство прибули військовики, представники Міністерства оборони України, ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова», ТОВ «НВК «ВК Система», ТОВ «Українська бронетехніка». Робочу групу очолив заступник начальника центрального автомобільного управління ЗСУ Озброєння ЗСУ Міністерства оборони України, полковник Ю.М. Гайдукевич, який провів координаційну нараду щодо детального ознайомлення учасників заходу з його програмою та етапами.

Підприємства-виробники техніки військового призначення представили низку зразків, зокрема це «Варта», «Новатор» (ТОВ « Українська бронетехніка»), «Дозор-Б» (ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування») та Oncilla-M (ТОВ «ВК Система»), які продемонстрували свої технічні можливості у подоланні різноманітних перешкод на випробувальному полігоні «АвтоКрАЗу», де розташовано різноманітні споруди, що дозволяють давати оцінку прохідності, маневреності, динамічним якостям колісної техніки в умовах граничних навантажень.  

Майстер-клас на заводському полігоні показали і КрАЗи: КрАЗ-6322, КрАЗ-Шрек, КрАЗ-Фіона, КрАЗ-Халк, КрАЗ-Спартан. КрАЗами, що легко долають усі перепони, та майстерністю їх водіїв-випробувачів Василя Ухналя, Олександра Маслія та Івана Губенка захоплювалися присутні на випробуваннях військовослужбовці та виробничники з оборонної сфери. Демонстраційний показ від «АвтоКрАЗу» супроводжували фільмування на мобільні телефони та схвальні вигуки: «Красавці, респект!», «Оце трюки, молодці», «Не показуйте нашим десантникам, що КрАЗ-6322 витворяє, бо намагатимуться повторити на своїх КрАЗах, ще машини «уб’ють».

Очільник робочої комісії Ю. Гайдукевич зазначив, що кразівці з усіма завданнями справилися на відмінно: «Гідно пройшли всі випробування на полігоні, в умовах, наближених до реальних, немає жодних претензій. Та й взагалі питань по КрАЗам, що прийняті на озброєння ЗСУ, у нас немає: техніка  надійна, задовольняє вимоги військових. Визначальною метою цього проекту є демонстрація технічних зразків автотехніки для ЗСУ та їх можливостей  у подоланні основних перешкод. Не у всіх заводів-виробників раніше була можливість здійснити перевірку, підтвердити технічні характеристики автомобілів у належних умовах, на сучасному полігоні. Їх представники врахують всі зауваження та недоліки, щоб попрацювати над вдосконаленням техніки».  

Другий етап демонстраційного показу нових і модернізованих зразків автомобільної та бронетанкової техніки для Збройних Сил України відбудеться на Житомирському полігоні. 

 
 
 
Кількість переглядів 1831

Архів новин