nn

КрАЗи взяли участь у навчаннях головних старшин ЗС України

16 грудня, 2016

ПАТ «АвтоКрАЗ» прийняло участь у чергових зборах головних старшин полків, бригад, оперативних командувань Збройних Сил України, що проходили 13-15 грудня у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ ЗС «Десна». Під час проведення інтенсивних тренувань із бойової підготовки, військових знайомили із сучасною технікою КрАЗ, призначеною для виконання різних завдань на передовій та в тилу. Зокрема, вітчизняний виробник представив на навчаннях важку бронетехніку: КрАЗ-Шрек, КрАЗ-Фіону та КрАЗ-Халк, автоцистерну для перевезення питної води КрАЗ-5233, ізотермічний фургон КрАЗ-5401Н2.

Близько 150 сержантів, котрі з’їхалися з усіх куточків України, у тому числі й АТО, уважно оглянули сучасні технічні зразки. Багато з них зізналися, що навіть не підозрювали, що в Україні виробляють таку потужну техніку, і що бачили нові КрАЗи вперше. Дехто вже був знайомий зі Шреком та Фіоною, проте відзначали що в частинах та на передовій такої техніки одиниці, а стара вже давно вичерпала свій ресурс і більше знаходиться в ремонтах, ніж задіяна в роботі. Приємна оцінка військовими була на адресу малої бронетехніки - КрАЗ-Спартанів та КрАЗ-Кугуарів, на долю яких припали перші дні бойових дій. Військові зізнаються, що через брак технічних засобів використовували ці машини далеко не за призначенням, бо роботи та завдань – через край, а виконати потрібно було будь-за що – приказ є приказ. То й діставалось Спартанам та Кугуарам «на переливки»: по вщент розбитим полям, знищеним дорогам, перевантажені екіпажем та амуніцією мала бронетехніка КрАЗ виїжджала на завдання за будь-яких обставин. Бійці зізнаються, що неодноразово товста броня спасала  їх життя від обстрілами.

Слід відзначити, що ПАТ «АвтоКрАЗ» завжди із задоволенням відгукується на запрошення Збройних Сил України, Нацгвардії чи Прикордонної служби взяти участь у тих чи інших навчальних заходах, які проводяться для особового складу.  КрАЗ  розуміє,  яким важливим є зворотній зв'язок, спільна взаємодія  виробника і замовника задля укріплення бойової готовності країни та  підвищення її боєздатності. 

 
 
 
Кількість переглядів 2302

Архів новин