nn

«КрАЗ» зустрічав актив міської ради ветеранів

19 жовтня, 2016

«Ветеранський актив міської ради ветеранів вдячний нашому рідному ПАТ« АвтоКрАЗ »за гідну пам'ять про ті роки, коли ми працювали на нашому заводі». Ця цитата із зворушливого запису в книзі відгуків музею історії підприємства, яку сьогодні залишили почесні гості Кременчуцького автозаводу.

23 особи - представники активу ветеранської організації Кременчука, 19 жовтня відвідали «КрАЗ». Їх візит відбувся в рамках проведення щорічного міського семінару голів рад ветеранів Крюківського і Автозаводського районів. Ініціативу подивитися завод, де, на думку міської ради ветеранів, найкращим чином налагоджена робота з ветеранами підприємства, охоче підтримали адміністрація і Рада ветеранів «КрАЗу».

Знайомство з заводом почалося з його музею - зберігача всіх історичних подій підприємства. Тут фірмовим кразовським пирогом колег зустрічали ветерани-автозаводці, яких теплим вітальним словом доповнили представники адміністрації і голова профспілкового комітету. Літні екскурсанти дуже уважно слухали розповідь екскурсовода про довгий і тернистий шлях КрАЗу довжиною в 70 років. Ті, хто працював на автозаводі, доповнював розповідь своїми спогадами. Із неприхованим інтересом екскурсанти розглядали музейні експонати, а колишні автозаводці - ще і з особливим трепетом та хвилюванням, вдивляючись в знайомі обличчя на фото, зазначили потім, що перед очима пройшло все їхнє життя.

«Такого« КрАЗу» ми не знали», - сказав один з ветеранів після екскурсії по заводу. І це правда, адже незважаючи на те, що багато хто з присутніх до виходу на пенсію віддали заводу більшу половину свого життя, це було саме їх знайомство з оновленим, молодим і сучасним заводом, який вони побачили по-іншому. За їхніми відгуками, вразила чистота, доглянутість території, але більшою мірою здивували і порадували можливості кременчуцьких вантажівок, які дуже яскраво проявилися на перешкодах випробувального полігону. «Ми знали, що вантажівка  КрАЗ потужна: ій що дороги, що бездоріжжя – без різниці. Але щоб по бетонним масивним спорудам, на височенну гору і з неї, та ще з легкістю - такого припустити не могли. Полігон - в дивину, слухати чули від своїх друзів-кразівців, які такі авто шоу бачили на зустрічах. Але своїми очима побачити - набагато більш видовищне і могутнє сприймання », - зазначили вони.

Прощаючись, ветеранський актив дякував за можливість побувати на КрАЗі, змістовну екскурсію і збережену пам'ять, за ту турботу, якою сьогодні оточує керівництво і ветеранська організація підприємства своїх ветеранів - а це понад 5000 осіб, одна з найчисленніших в місті. Як передовий досвід, який потрібно взяти на озброєння, вони відзначили регулярні зустрічі колишніх працівників автозаводу з їх послідовниками, екскурсії групами по місцях бойової слави, що є відмінним доповненням до традиційної матеріальної допомоги, подарунків до свят і ювілеїв.

 
Кількість переглядів 1371

Архів новин