nn

У заводській сім’ї кразівців – молоде поповнення

22 липня, 2016

На сьогоднішній день до ПАТ «АвтоКрАЗ» прийнято 43 випускники ВПУ-7, ПТУ-26 та професійного ліцею нафтопереробної промисловості. Тут, на найбільшому промисловому підприємстві Кременчука,  молодь отримала своє перше робоче місце.

Кременчуцький автозавод, із яким випускники учбових закладів міста пов'язали свою трудову біографію, подбав про максимальну підтримку молодих робочих кадрів. Насамперед  за кожним новоприбулим закріплено наставника, який навчатиме втілювати на практиці отримані в училищах знання та здобувати професійні навички. Крім того про молодь вирішено подбати шляхом стимулювання та матеріального заохочення. Для цього розроблене та введене в дію нове Положення «Про матеріальне стимулювання молодих робітників та спеціалістів», згідно з яким передбачено ряд пільг та компенсацій. Нове положення сприятиме  збереженню та розвитку кадрового потенціалу автозаводу, залучення, закріплення та адаптації молодих робітників і спеціалістів на «КрАЗі».

Зокрема, у разі відсутності порушень трудової дисципліни молодим працівником за перші три місяці роботи Положення передбачає доплату до заробітної плати в розмірі 20% від мінімальної зарплати, за наступні три – вже 30%, за треті три – 40%, та половину від «міні малки» доплачуватимуть за четверті три місяці роботи. Також ним передбачена упродовж першого року роботи молодих робітників компенсація вартості харчування в заводських їдальнях із розрахунку 15 гривень за один робочий день. Положення також діє на робітників, демобілізованих після закінчення служби в лавах Збройних Сил України. Іногороднім неодруженим молодим робітникам і спеціалістам, які влаштувалися на підприємство упродовж трьох місяців після закінчення навчання, надається гуртожиток. 

Адміністрація зацікавила також в результатах роботи не лише молодь, а й наставників. Положення передбачає, що за результатами праці молодого робітника наставник отримає разове грошове заохочення в розмірі 30% від середньомісячної заробітної плати.

Підприємство розраховує, що молоде вливання з честю продовжить кразівські традиції і внесе гідний вклад у його подальший розвиток.

Наша довідка:

Замовлення ПАТ «АвтоКрАЗ» професійним навчальним закладам міста цього року складало 81 особа, серед яких 68 -  на робітничі спеціальності, решта - ІТР. У 2015 році завод надав перше робоче місце 88 випускникам, серед яких 13 вступили до вишів, більше 40 чоловік закріпилися на підприємстві і працюють до сих пір, решта – із різних причин залишила автозавод. 

Наразі у ПАТ «АвтоКрАЗ» в наявності близько 120 вакантних посад.  З них 100 - робочих, серед яких гостродефіцитні: слюсар-інструментальник, слюсар механоскладальних робіт, фрезерувальник, налагоджувальник автоматичних ліній, верстатник широкого профілю тощо. Решта пропозицій - для інженерно-технічних працівників: майстрів, інженерів з якості та постачання, технологів. Всього станом на сьогоднішній день на «КрАЗі» працюють понад 3,6 тис. осіб.

Кількість переглядів 1421

Архів новин