nn

КрАЗ зберігає стійкі позиції, послідовно нарощуючи темпи виробництва

05 липня, 2016

Триваюче глибоке падіння ринку вантажівок в Україні, яке практично зупинило національне автовиробництво, негативно впливає і на діяльність ПАТ «АвтоКрАЗ». Єдиному в Україні виробнику великовантажної техніки - Кременчуцькому автозаводу, хоча і складно протистояти зовнішнім кризовим процесам, проте результати роботи свідчать про поступове вирівнювання становища і відчутне скорочення темпів зниження виробництва. Так, у другому кварталі поточного року, у порівнянні з першим, КрАЗ практично вдвічі збільшив випуск машин: 265 одиниць в квітні-червні проти 140  - у січні-березні. Хоча дворазового збільшення обсягів виробництва у другому кварталі виявилося недостатнім, щоб вийти на результат першого півріччя 2015 року (зниження на 30%), зменшення обсягів виробництва на 47% у 1 кварталі, по відношенню до 2015-го року,  і 15% - у другому кварталі 2016 року відповідно, демонструє позитивну динаміку темпів зростання виробництва. У другому півріччі КрАЗ має намір збільшити виробничий темп, щоб зрівняти і, якщо вдасться, перевищити торішні показники, виконавши бізнес-план року.

Усього в першому півріччі ПАТ «АвтоКрАЗ» виробив товарної продукції на суму близько 618 млн.грн., у тому числі запасних частин - на 18 млн.грн, продукції ливарного виробництва - на 12 млн.грн. На головному конвеєрі вироблено 405 автомобілів, в яких шасі складають 64%, бортові - 27%, тягачі - 7% і самоскиди - 2%. У виконаній за шість місяців 2016 року кількості машин експорт склав 67%, ринок України - 33%

Крім автомобілів, із початку року автозаводом вироблено 15 одиниць причіпної техніки: 9 причепів і 6 напівпричепів - зростання до 1 півріччя 2015 року в 1,5 рази. За той же період виріс на 6,6% і випуск запчастин.

У червні КрАЗом на склад готової продукції здано 75 автомобілів, три причепи і один напівпричіп. Велика частина автомобілів, як і в цілому по півріччю, - це експортні замовлення.

Підприємство розраховує в другому півріччі збільшити поставки на внутрішній ринок, у першу чергу, за рахунок бюджетних закупівель. У надії, що проголошений Урядом курс на підтримку вітчизняного виробника стане базовим при прийнятті чиновниками рішення про закупівлі за державні гроші продукції вітчизняного виробництва, що прискорить підйом економіки країни.

Кількість переглядів 2582

Архів новин