nn

«КрАЗ» працює над виконанням бізнес-плану

02 червня, 2016

За підсумками роботи травня поточного року «АвтоКрАЗ» виробив товарної продукції більш ніж на 130 млн.грн. На головному конвеєрі підприємства виготовлено 80 автомобілів, у загальному обсязі яких шасі склали 60%, бортові - 31%, тягачі - 6%, самоскиди - 3%. В основному в травні виготовлялися автомобілі за зовнішньоекономічними контрактами: експорт склав 75% від загальної кількості вироблених машин.

Крім автомобілів, підприємством в минулому місяці були виготовлені: один напівпричіп, запасні частини на суму 1,3 млн. грн. та продукція ливарного виробництва на 1,8 млн. грн. Із цілої низки об'єктивних причин, ПАТ «АвтоКрАЗ» у минулому місяці не вдалося виконати заплановані показники виробництва автомобілів. Основним, що гальмує роботу головного конвеєра, фактором став гострий дефіцит оборотних коштів, викликаний боргами споживачів за поставлену підприємством продукцію. У тому числі, існує заборгованість перед КрАЗом вітчизняних держструктур за поставлену їм раніше техніку.

Проте, адміністрація та акціонери ПАТ «АвтоКрАЗ» продовжують вживати активних заходів із мінімізації зовнішніх негативних факторів на діяльність підприємства і націлені надолужити втрачене і виконати річний бізнес-план за рахунок збільшення обсягів виробництва в наступних місяцях.

При цьому поточна фінансова ситуація не відбивається на виконанні КрАЗом взятих на себе зобов'язань: заробітна плата виплачується вчасно, не зупиняються розпочаті соцпроекти, триває модернізація обладнання та удосконалення технологічних процесів. Також тривають роботи по новій техніці, сертифікації, зниження різних видів невиробничих витрат, якості продукції, що випускається.

Кількість переглядів 2704

Архів новин