nn

Своє 90-річчя ветеран війни святкував у родинному колі - на «КрАЗі»

23 травня, 2016

Сьогодні «КрАЗ» вітав ще одного свого ветерана – війни та автозаводу, із солідною ювілейною датою. Свій 90-річний день народження 22 травня зустрів ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій, ветеран Кременчуцького автозаводу Григорій Абрамович Лещенко.

На фронт наш ювіляр потрапив у 17 літньому віці до десантно-повітряної бригади: йшов 1943 рік. За його плечима – серйозні поранення, втрата слуху, лікування та повернення на фронт. День Великої Перемоги Г.Лещенко зустрічає в Чехословаччині, але залишається служити в армії  до 1974 року, коли виходить у запас у званні підполковника, маючи багато військових відзнак і нагород.

Із 1983-го по 1992-й роки ветеран працював на «КрАЗі» начальником команди відомчої воєнізованої охорони. Також упродовж 12 років очолював Раду ветеранів заводу, був активістом ветеранської справи, займався громадською роботою. Сьогодні Григорій Лещенко – член ради ветеранів Кременчука та «КрАЗу». Незважаючи на поважний вік, продовжує активну участь у житті міста та автозаводу: часто виступає з лекціями у навчальних закладах різних рівнів, пише вірші тощо.

Вітання поважного ветерана цього разу в відбувалося по-особливому - за гостинним столом спорт-кафе автозаводу «Третій тайм»: без зайвої помпезності, але урочисто в сімейному колі запрошених друзів. Адміністрація, профспілковий комітет та Рада ветеранів автозаводу, які організували таке святкове поздоровлення, огорнули сивочолого, але бадьорого та активного ветерана, родинною увагою, знайшли багато чуйних слів у вітальній промові. На додачу, крім чудового букету квітів, ветеран отримав грошову винагороду, Пам’ятний адрес керівництва та Почесну грамоту за активну участь у житті Ради ветеранів та автозаводу. До речі, по рішенню генерального директора, усі ветерани війни і підприємства  по досягненню значних ювілейних дат, отримують грошову винагороду. У кризу  це робити вкрай не просто, бо кожна копійка на рахунку й спрямована на потреби головного конвеєру та забезпечення життєдіяльності підприємства. До того ж ветеранська організація Кременчуцького автозаводу - найчисленніша серед інших промислових підприємств у Кременчуці, налічує без малого 5 тисяч осіб. Щорічно матеріальну допомогу, подарунки, продуктові набори з нагоди ювілеїв, а також до Дня Перемоги та 8 Березня, отримують більше 300 колишніх працівників автозаводу. Завод це робить за будь-яких обставин, бо покоління ветеранів не лише відстояло мир у світі, а й побудувало «КрАЗ», створило найпотужнішу в світі вантажівку, передало досвід та моральні цінності прийдешнім на зміну працівникам.

Прощаючись, ювіляр дякував заводу «КрАЗ» - за увагу, за автомобілі та працівників і ветеранів. Пообіцяв, що наступна святкова зустріч - на віковому ювілеї. 

Кількість переглядів 2858

Архів новин