nn

КрАЗ випробовує новий рульовий механізм

16 травня, 2016

Поліпшення якості продукції, що випускається, - одне з найважливіших завдань ПАТ «АвтоКрАЗ». Останнім часом підприємство активно впроваджує на свої автомобілі нові вузли, агрегати і деталі альтернативних виробників, що мають високу ділову репутацію. Так у даний час випробувальним центром підприємства проводяться випробування нового рульового механізму виробництва компанії «Нema Endustri A. S.» (Туреччина). Ця компанія входить до холдингу HATTAT і є найбільшим виробником легкових та комерційних транспортних засобів в Туреччині і регіоні. Її виробничі потужності складають більше 1 мільйона коробок рульових механізмів, мають сертифікати якості TS16949, Ford Q1, ISO 14001 та ISO 9001. Продукцію підприємства використовують світові автовиробники, серед яких Ford, Fiat, Renault.

Турецькі кермові механізми встановлені на партію автомобілів КрАЗ, що складається з перспективних моделей з кабіною над двигуном і серійних всюдиходів із традиційним капотним компонуванням. При цьому рульовий механізм HD098C55513 встановлений на капотники, а для автомобілів з «КНД» застосовується рульовий механізм HD098C55511.

За програмою випробувань, складеної відповідно до вимог правил ЄЕК ООН №79, проводяться заміри посилення на ободі рульового колеса.

У даний час на автомобілях КрАЗ встановлюється рульовий механізм білоруського виробництва. Приводом для рішення про перехід на новий рульовий механізм послужили претензії від покупців на відмови в його роботі, що надходять на завод.

Слід зазначити, що за світовою практикою автомобілебудування, КрАЗ для складання автомобілів застосовує покупні вироби, які виготовляють спеціалізовані підприємства. Але з огляду на те, що покупець отримує готовий продукт - автомобіль КрАЗ, безпосередньо від Кременчуцького автозаводу, всю відповідальність за виріб у цілому підприємство несе самостійно, виконуючи всі гарантійні зобов'язання. Навіть з урахуванням того, що 83% всіх претензій, які надходять на завод, відносяться до постачальників, КрАЗ всю критику і нарікання від споживача приймає на свій рахунок. Для поліпшення якості своїх автомобілів в даний час посилено вхідний контроль продукції, що поставляється КрАЗу, а з тими постачальниками, які постачають брак і відмовляються працювати над підвищенням якості, КрАЗ розлучається на користь альтернативних.

Кількість переглядів 3345

Архів новин