nn

КрАЗ допомагає переселенцям із працевлаштуванням

23 березня, 2016

ПАТ «АвтоКрАЗ», серед понад сорока роботодавців м. Кременчук та області, взяло участь у Ярмарку зайнятості «Полтавська область – для внутрішньо переміщених осіб», який відбувся 22 березня у Міському палаці культури. Ярмарок проводився за сприяння Полтавської облдержадміністрації, обласного та кременчуцького міськрайонного Центрів зайнятості, підтримки Європейського Союзу.

Кременчуцький автозавод, серед решти учасників, подав найбільшу кількість вакансій – двадцять одну, більшість з яких робітничі спеціальності. Для КрАЗа ця тема не нова, підприємство має досвід у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Так, упродовж 2014-15-го років, десять переселенців із Донецької та Луганської областей, а також  Республіки Крим, отримали роботу на автозаводі.  Є очікування, що після Ярмарку кількість працевлаштованих переселенців збільшиться, адже резюме залишила ще група людей.

До речі, на ярмарок вакансій завітали й безробітні кременчужани, які жваво цікавилися пропозиціями Кременчуцького автозаводу. Серед них – колишні працівники, які через різні причини пішли з заводу, але хочуть повернутися: електромонтери, слюсарі механоскладальних робіт тощо. Їм запропоновано прийти на співбесіди. Були й серед відвідувачів майбутні випускники Кременчуцького національного університету ім. М.Остроградського та Вищого професійного училища №7. Вони також залишили заявки щодо можливого працевлаштування, адже КрАЗ щороку охоче приймає таких випускників на роботу. Так 45 випускників ПТУ минулого року зараз трудяться на КрАЗі .

КрАЗ відзначає, що такі ярмарки вакансій ефективні. Вже сьогодні , за результатами співбесіди, на автозавод оформляються декілька чоловік.

Слід зазначити, що Полтавщина – одна з областей, яка активно приймає переселенців з тимчасово окупованих територій. Їм надається допомога у пошуках роботи, житла, освіти, соціальний, медичний і, найголовніше, психологічний супровід. За інформацією Полтавського обласного центру зайнятості, на сьогоднішній день в області вже працевлаштовано 928 таких переселенців.

Для довідки:

Наразі  в ПАТ «АвтоКрАЗ» в наявності порядку 150 вакантних посад. У тому числі понад 120 робітничих, серед яких гостродефіцитні:  слюсар-інструментальник, слюсар із механоскладальних робіт, верстатник широкого профілю та інші. Решта 36 вакансій - пропозиції для інженерно-технічних робітників: майстрів інженерів-технологів, інженерів з охорони праці. Всього ж на сьогодні КрАЗ кормить понад 3,5 тис. робітників та їх родини. 

Кількість переглядів 1367

Архів новин