nn

КрАЗ поступово оновлює верстатний парк

21 березня, 2016

Згідно бізнес-плану на  2016 рік, який, серед іншого, передбачає заходи із поліпшення якості продукції, ПАТ «АвтоКрАЗ» придбав у виробника обтискне обладнання YL-20S виробництва фірми D-Hydro (Фінляндія). Цей електричний верстат призначений для опресовування рукавів високого тиску, шлангів і промислових рукавів з внутрішнім діаметром до 1.1 / 2 дюйма. Нове устаткування може виконувати до 1800 обтисків за годину. У комплекті, крім верстата,  нижня тумба, 10 типорозмірів кулачків, ножна педаль для включення обтиску, пристрої для зміни кулачків, елементи кріплення кулачків у робочій частині верстата.

В умовах гострого браку обігових коштів та режиму жорсткої економії на підприємстві, що запроваджено на заводі через негативні кризові явища, такі на перший погляд невисокі витрати на придбання верстата – порядку 200 тис. грн., автозаводу було зробити непросто. Проте завдяки цьому обладнанню наше підприємство покращить якість  рукавів низького та високого тиску, які виробляє підприємство. До того ж придбання цього обладнання дозволить замінити дев’ять найменувань фізично-зношених пресів для обтиску рукавів низького й високого тиску, які давно вичерпали свій ресурс. Крім цього, введення в дію нового устаткування дозволить підприємству піти від послуг сторонньої фірми, якій у 2012 році було передано часткове виготовлення рукавів високого тиску.

За експертною оцінкою фахівців підприємства, період окупності нового верстата складе 1,5-2 роки. У 2015 року «КрАЗ» інвестував в оновлення устаткування понад 3 млн. грн., цього року передбачені витрати на аналогічному рівні.  ПАТ «АвтоКрАЗ» впевнене, що поступова заміна верстатного парку обладнанням провідних світових виробників дозволить значно підвищити якість продукції та зробити її більш конкурентоспроможною. 

Кількість переглядів 1891

Архів новин