nn

Іноземні механіки навчалися на «КрАЗі»

15 лютого, 2016

ПАТ «АвтоКрАЗ» завершив навчальний курс чергової групи іноземних механіків, який проводився в рамках укладеного на початку року зовнішньоекономічного контракту.

Програма перебування на підприємстві іноземних фахівців включала теоретичну і практичну частини. Курсантів навчали водінню, особливостям експлуатації, технічного обслуговування і ремонту автомобілів КрАЗ спеціального призначення.

Теоретична частина тренінгів проводилася фахівцями ПАТ «АвтоКрАЗ» в навчальному центрі підприємства, оснащеному на найвищому технічному рівні. При навчанні використовували розрізні макети вузлів і агрегатів серійних автомобілів КрАЗ, а також діючий макет всюдихода КрАЗ-6322. Практика проводилася в цехах складального виробництва і на випробувально-демонстраційному полігоні автозаводу.

Після закінчення навчання іноземні механіки отримали сертифікат про успішне закінчення курсу. Прощаючись, вони подякували за високий рівень підготовки і якість тренінгів, а також відзначили сучасне технічне оснащення навчального центру, оригінальні тренажери і наочне приладдя.

Слід зазначити, що в 2015 році на базі навчального центру ПАТ «АвтоКрАЗ» навчання пройшли близько 100 зарубіжних фахівців. Завдяки такій практиці навчання представників замовника у рамках усіх зовнішньоекономічних контрактів, заводу вдалося виключити необґрунтовані претензії, що виникали, в основному, через неправильну експлуатацію і ТО автомобілів КрАЗ.

 

Крім навчання іноземців, навчальний центр підприємства здійснює підготовку власного персоналу, щорічно інвестуючи на ці цілі близько одного мільйона гривень. У тому числі КрАЗ здійснює підвищення кваліфікацій, категорій інженерно-технічним працівникам, підготовку і перепідготовку робітників і підвищення їх розряду тощо. Всього в 2015 році навчальним центром автозаводу підготовлено 994 працівника, у числі яких підвищили кваліфікацію 382 особи з числа керівників, фахівців і службовців, 264 інженерно-технічних працівника, ще 78 осіб ІТП - підвищили категорії. У зв'язку з необхідністю комплектації робочими кадрами вакантних місць центром з підготовки та навчання персоналу підготовлено 124 робочих, отримали другу професію - 93 чол., підвищили розряд - 195 осіб.

Крім цього минуло річ  на Кременчуцькому автозаводі пройшли практику 138 студентів вузів та близько 300 учнів ПТУ.

Кількість переглядів 2064

Архів новин