nn

Створені нові автопаливозаправники на базі всюдихода КрАЗ

09 лютого, 2016

Сучасні автопаливозаправники на базі всюдихідного шасі КрАЗ-63221 для потреб військових виготовлені фахівцями державного підприємства «45 Експериментальний механічний завод» (м. Вінниця). Відповідне тактико-спеціальне завдання було розроблено Центральним управлінням забезпечення ПММ. Розробники і виробники спецвиробу відзначають, що вибір бази - потужного вітчизняного шасі КрАЗ-63221, для встановлення 12-кубових цистерн, був не випадковий. Надзвичайна міцність кразівської рами за рахунок застосування лонжеронів із гарячекатаними швелерами, у поєднанні з шинами розмірністю 1300-530-533, що забезпечують автомобілю відмінну прохідність в умовах бездоріжжя, як раз і стали визначальними. Не останнім аргументом на користь армійського шасі КрАЗ стала його традиційне капотне компонування. «1,5 метра життя», - як охрестили бійці кразівський капот, що виступає через розташування двигуна перед кабіною, дозволяють підвищити захист особового складу при наїзді на міну чи інші вибухові пристрої. Слід зазначити, що шасі КрАЗ-63221 - одна з найпопулярніших у машинобудівних підприємств моделей торгової марки КрАЗ як в Україні, так і за її межами. Спецобладнання, встановлене на його базі, широко застосовується не тільки військовими, а й газовиками і нафтовиками.

Автоцистерна АЦ-12-63221 призначена для транспортування палива по всіх видах доріг при температурах від - 40° С до + 45° С. Дуже важлива відмінна риса нових спецмашин - наявність двох незалежних ємностей, що дозволяють, у разі пошкодження цистерни, врятувати, принаймні, половину палива. До того ж, завдяки такому раціональному рішенню з'явилася можливість одночасно транспортувати різні види палива - бензин і дизпаливо.

 У даний час в зоні військового конфлікту задіяне понад 1700 одиниць спеціальної техніки, більшість з якої має поважний вік. Фахівці ДК «Укроборонпром» відзначають, що відновленою після тривалого зберігання і підтриманням фізично-зношеної старої техніки, навряд чи вдасться кардинально поліпшити технічне забезпечення українських військ. Потрібна сучасна, ефективна та потужна нова техніка. Зокрема, і автопаливозаправники, для оперативного забезпечення паливо-мастильними матеріалами частин і підрозділів, задіяних у зоні АТО.

Нагадаємо, що в рамках держоборонзамовлення, ПАТ «АвтоКрАЗ» виготовив і поставив МО України різні моделі автомобілів КрАЗ спеціального призначення колісних формул 4х4, 6х6, а також нову перспективну лінійку бронетехніки КрАЗ. Крім автомобільної техніки кременчуцькі фахівці розробили і виготовили причіпну і напівпричіпну техніку. Військові зазначають, що тієї кількості нової техніки, яка надійшла до військових, недостатньо, потрібно продовжувати технічне переозброєння військових частин і підрозділів.

Сьогодні виробничі потужності та кваліфікований кадровий потенціал дозволяють забезпечити виконання будь-якого замовлення у будь-якому обсязі для різних секторів української економіки. КрАЗ готовий здійснити заміщення імпорту добротною, ефективною, надійною вітчизняною технікою різних моделей і в будь-якому обсязі. КрАЗ чекає нових замовлень і повністю готовий для їх виконання.

Кількість переглядів 1837

Архів новин