nn

КрАЗ випробовує український пневмогідравлічний підсилювач

27 січня, 2016

Дотримуючись курсу імпортозаміщення, а також із метою зниження собівартості продукції, КрАЗ продовжує впроваджувати на своїх автомобілях нові вузли і деталі українських виробників. Зокрема, у випробувальному центрі ПАТ «АвтоКрАЗ» стартували випробування пневмогідропідсилювача 14.1609010/-10/-20/-30/-40 із фланцевим кріпленням українського виробництва. Цей гідравлічний автокомпонет за технічним завданням Кременчуцького автозаводу був розроблений і освоєний у виробництві в кінці 2015 року одним із заводів підприємств групи, давнім стратегічним партнером - Полтавським автоагрегатним заводом.

У даний час на автомобілі КрАЗ встановлюється аналогічна, але значно дорожча деталь виробництва компанії із центральної Європи. Після циклу випробувань, які будуть проводиться на автомобілях нового перспективного покоління з різними компонувальними рішеннями, автозавод планує повністю перейти на український продукт.

Слід зазначити, що роком раніше підприємство вже зробило аналогічну заміну, повністю перейшовши на установку полтавських пневмогідропідсилювачів 121.1609010/-10 на автомобілі КрАЗ взамін дорогих західних аналогів. Економія КрАЗу за 2015 рік тільки на різниці в ціні імпортного та українського автокомпонету склала 1,5 млн. грн, зважаючи що полтавський автокомпонент у 2,5 рази дешевше іноземного. І це без урахування тривалої і дорогої логістики. До того ж значно скоротилися: терміни виготовлення - з шести тижнів в європейській країні до двох - на «ПААЗі», терміни доставки - із Полтави вона здійснюється протягом трьох годин, тоді як із Європи вона становить від 7 днів і більше. Практика експлуатації показала, що полтавський аналог не поступається за якістю свого імпортному побратимові, навпаки він конструктивно більш досконалий, а гарантійний супровід більш доступний.

Освоєння окремої номенклатури продукції замість імпортної на підприємствах групи та інших українських заводах не тільки економічно вигідно і доцільно для ПАТ «АвтоКрАЗ», але до того ж це хороший шанс для українських виробників завантажити потужності і забезпечити роботою трудові колективи.

Кількість переглядів 1926

Архів новин