nn

Полтавському автоагрегатному заводу виповнилося 70!

01 грудня, 2015

Полтавському автоагрегатному заводу, давньому стратегічному партнерові КрАЗу, 1 грудня 2015 виповнилося 70 років із дня заснування.

«ПААЗ», безсумнівно, - одне з кращих підприємств подібного профілю. Гальмівною апаратурою Полтавського автоагрегатного заводу комплектуються не тільки кременчуцькі автомобілі, але й багато іншої автомобільної техніки країн СНД і далекого зарубіжжя.

Завдяки високому кадровому потенціалу завод успішно вирішував виробничі завдання у складі Виробничого Об'єднання «АвтоКрАЗ» і в даний час впевнено нарощує свій виробничий і економічний потенціал, згуртовано працюючи разом з командою групи КрАЗ.

Конкурентоспроможність виробів з маркою «Полтавський автоагрегатний завод», відповідність високим вимогам щодо якості, передові технології виробництва - запорука успіху та подальшого процвітання підприємства.

Дорогі колеги, бажаємо міцного вам здоров'я, благополуччя, плідної роботи, невичерпної енергії, стабільності, виробничих успіхів і звершення намічених планів!

ПАТ «Полтавський автоагрегатний завод» бажаємо подальшого процвітання і примноження його досягнень!

 

Довідка:

ПААЗ заснований 1 грудня 1945 як ремонтне підприємство сільськогосподарської техніки.

З 1948 р завод спеціалізований на ремонт легкових автомобілів Горьківського автомобільного заводу «Побєда» і «Волга» - ГАЗ-21. За першу післявоєнну п'ятирічку (1945-1950 рр.) випуск продукції на заводі виріс в 33 рази при зростанні числа працюючих в 3 рази (153 чоловік в 1950 р.).

У зв'язку з розвитком Кременчуцького автозаводу Полтавський ремонтний завод був перепрофільований на виробництво комплектуючих виробів для автомобілів КрАЗ і 27 квітня 1959 реорганізований в автоагрегатний. У 1960 році автомобільному заводу були поставлені перші вузли пневматичної гальмівної апаратури і пневмопідсилювача керма.

30 листопада 1994, відповідно до Указу Президента України від 15 червня 1993р. «Про корпоратизацію державних підприємств», було створено Відкрите акціонерне товариство «Полтавський автоагрегатний завод». У 1996 році підприємство увійшло до складу Холдингової компанії «АвтоКрАЗ».

Кількість переглядів 1952

Архів новин