nn

Велика група військових аташе дивилася КрАЗ

08 липня, 2015

7 липня, у рамках робочого візиту, Кременчуцький автозавод відвідала велика група представників Київської Асоціації військових аташе (КАВА), акредитованих в Україні. Організатори відвідування делегацією військових дипломатів Кременчука і, зокрема, заводу КрАЗ - Міністерство Оборони країни, спільно з місцевою міською владою. Організаторами було відзначено, що такі бізнес-поїздки організовуються для того, щоб підняти престиж підприємств оборонно-промислового комплексу України, ознайомити членів КАВА з можливостями української промисловості для розвитку кооперації в майбутньому, сприяти укладенню контрактів, розвивати співпрацю та ін. КрАЗ завчасно був запланований для відвідування як одне з підприємств оборонно-промислового комплексу країни, яке добре представлено за кордоном і має гарні перспективи розвитку.

До складу делегації увійшли аташе з питань оборони Соціалістичної Республіки В'єтнам, Ісламської Республіки Іран, Республіки Казахстан, Республіки Корея, Литовської Республіки, Ісламської Республіки Пакистан, Італії, Китайської Народної Республіки, військово-повітряний аташе США і його помічник, Помічник аташе з питань оборони Угорщини і помічник директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва України.

Своє знайомство з КрАЗом гості почали в навчальному центрі автозаводу, де, крім іншого, переглянули презентаційний фільм про підприємство та його продукцію. Побували офіцери і на випробувально-демонстраційному полігоні, де оглянули модельний ряд сучасної бронетехніки КрАЗ і серійних армійських всюдиходів, що знаходяться на озброєнні МО України та багатьох країн світу, а також побачили в дії автомобілі КрАЗ-5233ВЕ «Спецназ» (4х4) і КрАЗ-6322 «Солдат» (6х6) на випробувальній трасі полігону.

Після огляду можливостей всюдиходів КрАЗ на складних перешкодах полігону, гості подякували кразівців за прийом, відзначивши задоволення від побаченого. Зокрема, полковник Ван Сюєчуань, помічник аташе з питань оборони Китайської народної республіки, в інтерв'ю прес-службі підприємства, сказав: «Україна має дуже потужний промисловий потенціал. Кременчук, поряд з таким містами як Запоріжжя і Дніпропетровськ, - потужний розвинений промисловий центр. Не менш потужний потенціал і у КрАЗа - підприємства та автомобіля. Побачене на автозаводі залишило у мене позитивне враження і я можу поставити високу оцінку КрАЗу.

Ми сьогодні побачили величезний автомобіль КрАЗ, який залишив, без перебільшення скажу за всіх, глибоке враження. Я військовий, і можу точно сказати, що КрАЗ - машина дуже потужна. До того ж завод випускає широку лінійку автомобілів, які можуть виконувати всі функції на фронті і в тилу. На мою думку, у КрАЗа є майбутнє».

 
Кількість переглядів 1778

Архів новин