nn

«КрАЗ» і «Тітал» створили новий спецавтомобіль

01 липня, 2015

ПАТ «АвтоКрАЗ» у співдружності з компанією «Тітал» - українським розробником і виробником пожежних, аварійно-рятувальних автомобілів та обладнання, створили новий спецавтомобіль - мобільну насосну установку КрАЗ-63221 (МНУ-320). Цей спецавтомобіль призначений для переводу і подальшої підтримки реакторних установок у безпечному стані, при запроектній аварії з довгостроковим повним знеструмленням АЕС, шляхом подачі води до найбільш відповідальних споживачів (парогенератори, басейни витримки і т.п.). Замовник - Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», що використовує сучасну техніку і самі передові технології, уклав договір на поставку відразу трьох таких спецмашин. Кінцевий споживач - Південноукраїнська АЕС (Миколаївська обл.)

Базою МНУ-320 стало шасі підвищеної прохідності КрАЗ-63221 колісної формули 6х6, обладнане капотом інтегрального типу. Цей всюдихід, вантажопідйомністю 21 тонна, - одна з найбільш популярних моделей у машинобудівних підприємств України і країн СНД. Надзвичайна міцність конструкції рами шасі КрАЗ-63221 і різна її довжина, а також можливість відбору потужності від коробки перемикання передач або роздавальної коробки, роблять його ідеальною і універсальною основою для кріплення будь-якого типу обладнання. Тактико-технічні характеристики шасі КрАЗ-63221 дозволяють експлуатувати його у повному бездоріжжі в різних кліматичних умовах.

Надбудова, встановлена на автомобіль КрАЗ-63221, являє собою спеціальний захисний контейнер. Конструкція контейнера дозволяє мобільній насосній установці залишатися працездатною при сейсмічній дії в 8 балів за шкалою Ріхтера і температурі навколишнього середовища від -40 °С до +50 °С. Номінальні характеристики спецвиробу гарантовано виконуються при атмосферному тиску від 630 мм рт. ст. до 800 мм рт.ст при температурі середовища, яке перекачується,  від + 5 °С до + 80 °С.

Минулого тижня спецмашини передані Замовнику. Незабаром аналогічна спецустановка буде адаптована на двовісне повнопривідне шасі КрАЗ-5233ВЕ (4х4).

 
Кількість переглядів 2296

Архів новин