nn

Друге життя для машини-легенди КрАЗ-6322 «Солдат»

23 червня, 2015

«КрАЗа, учасника запеклих боїв, взялися відновлювати херсонські військові та волонтери.» Про це йшла розповідь в сюжеті новин 24 телеканалу. «Машину відремонтують і забронюють. А потім знову направлять на передову служити військовим.

Це вже не просто машина, а частина нової української історії. Вона бачила запеклі бої за Донецький аеропорт. На цьому КрАЗі бійці прикривали відхід розвідувальної групи і потрапили під обстріл сепаратистів. Бойовики били з кулеметів і автоматів. Військові, що знаходилися в кузові, були поранені. У тому бою вони вижили, але водія загибель наздогнала в іншій битві. Зараз машина носить його ім'я (прим .: Вітьок, так звали водія)

Обстріляний КрАЗ з Донецька привезли до військової частини в Миколаєв, а звідти - до Херсону. Тут його ремонтують і бронюють. Кошти на "тюнінг" надали місцеві активісти.

Щоб убезпечити місце водія машину бронюють з усіх боків. А борта авто обшивають подвійним захистом, щоб його неможливо було пробити осколками або кулею.

Після ремонту машину відправлять на передову. Військові кажуть: їй рано ставати музейним експонатом, така машина повинна служити військовим. »

Це далеко не перша новина про врятованих КрАЗами життях бійців, що з'явилася в ЗМІ. А скільки таких випадків, розказаних бійцями по телефону, в особистому спілкуванні з родичами  та друзями, невідомі широкому загалу. Численні дзвінки на Кременчуцький автозавод від солдатів і їх командирів з вдячністю за те, що залишилися живі, листи подяки з військових підрозділів за відновлені автозаводом практично повністю знищені в ході бойових дій машини - скромні свідоцтва героїзму рядового передової – КрАЗа-«Солдата».

Для кразівців, як справжніх патріотів своєї країни, такі новини є головним приводом для гордості за продукцію, яку вони випускають. КрАЗ радий за врятовані життя, військовослужбовців, які вчасно отримали продовольство і амуніцію, за оперативно евакуйованих з місць активних бойових дій мирних жителів, поранених і пошкоджених машин. КрАЗ виконує поставлені військовими завдання в повному обсязі - доставляє, захищає, рятує, евакуює і багато іншого, з чим інша техніка не справляється.

 

Ми вдячні всім за теплі слова і підтримку КрАЗу. Разом - ми сила. КрАЗ - служить народу України!

Кількість переглядів 2249

Архів новин