nn

«АвтоКрАЗ» створив нове мобільне малотоннажне шасі КрАЗ-5401

02 жовтня, 2014

Згідно з планом ОКР 2014 року, «АвтоКрАЗ» розробив і виготовив нові універсальні шасі КрАЗ-5401 колісної формули 4х2. Шасі спроектовані з урахуванням їх максимальної уніфікації і адаптації під різні силові установки та спецнадбудови.

Враховуючи побажання покупців, на КрАЗ-5401 встановлена зручна безкапотна кабіна Hubei. Вона має оптимальне співвідношення ціна-якість, високі ергономічні показники робочого місця водія. Тут є все, що забезпечує комфорт і низьку стомлюваність під час роботи. Це і комфортабельне сидіння на пневмоподвісці, і регульована за кутом і висоті рульова колонка, і функціональна панель приладів, а також багато інших приємних дрібниць.

Крім цього, нове шасі КрАЗ-5401 оснащено рядним шестициліндровим двигуном ЯМЗ-536 (Euro 4) потужністю 312 к.с., обладнаним системою рециркуляції вихлопних газів і глушником відпрацьованих газів із вбудованим каталізатором. Конструкція двигуна дозволяє без істотних витрат досягти показників Євро-5. Двигун агрегатований з однодисковим зчепленням MFZ 430 і коробкою передач 9JS150ТА. За бажанням замовника на шасі можуть встановлюватися двигуни компаній Weichai або Deutz.

Шасі КрАЗ-5401 має таку ж, як і у своїх попередників, надійність і міцність, при цьому воно більш маневрене, ефективне і ергономічне. Його можна буде використовувати як базу під установку більше 30 спеціальних надбудов масою до 10 т для застосування в міському циклі.

В даному випадку, на перше шасі КрАЗ-5401 встановлено вакуумне підмітально-прибиральне обладнання провідного турецького виробника Katmerciler. Пилосос, згідно тендерних умов, виготовлений для комунальних служб Полтави і вже відправилося прибирати обласний центр. Друге шасі вирушило на завод «Спецбудмаш» (м.Бровари) для встановлення мусоровозного обладнання.

Розширюючи модельний ряд новою перспективною технікою, ПАТ «АвтоКрАЗ» планує забезпечити потребу внутрішнього ринку в мобільних, малотоннажних спеціальних автомобілях вітчизняного виробництва.

Кількість переглядів 2247

Архів новин