nn

Всюдиходи КрАЗ з площі Перемоги відправилися на передову

30 вересня, 2014

27 вересня, на центральній площі Кременчука, в рамках святкування Дня міста, відбулася урочиста передача військової техніки КрАЗ захисникам України. На додаток міським заходам, в цей день КрАЗ розгорнув експозицію своєї техніки, де були представлені серійні та нові перспективні автомобілі.

 

Експозиція КрАЗа налічувала 31 автомобіль. Крім партії серійних армійських всюдиходів КрАЗ, в числі яких бортові повнопривідні КрАЗ-6322 (6х6) і КрАЗ-5233 (4х4), були показані і армійські та цивільні новинки.

Серед новинок на експозиції були представлені:

- Створені за замовленням Нацгвардії і прикордонників України спеціалізовані вахтові автомобілі, призначені для перевезення особового складу. База вахтовок - шасі КрАЗ-6322 (6х6) і КрАЗ-5233НЕ (4х4 і 4х2). Кузов-фургон - виробництва «Нафтоавтоматика» (Полтава), має 22 посадочних місця. Тут передбачено все до дрібниць - від бронювання кузова-фургона, захисних грат на вікнах, до комбінованої системи опалення та кондиціонування, верхніх полиць, стола і багато чого іншого, що дозволить в умовах бойових дій не тільки забезпечити захист бійців, але і їх комфортний відпочинок;

- Багатофункціональний бронеавтомобіль Кугуар (4х4), призначений для виконання різних тактичних операцій. Бронекорпус і бронестекла кугуаром забезпечують захист екіпажу по класу CEN Рівень BR6. По бортах з кожного боку розташовані по три спостережних віконця і бійниці для ведення вогню зі стрілецької зброї без виходу назовні;

- Новий муніципальний автомобіль у складі вакуумного пилососа виробництва турецької фірми KATMERCILER, розміщеного на новому універсальному шасі КрАЗ-5544Н2 (4х2). Шасі розроблено, відповідно до плану ОКР 2014 року, з урахуванням максимальної уніфікації і адаптації під різні силові установки та спецнадстройки;

- Зерновозний автопоїзд КрАЗ-6511С4 (6х4), загальним об'ємом 75 кубів, призначений для перевезення та самоскидного розвантаження сипучих і навалочних дрібнофракційних вантажів питомою масою від 0,4 до 0,85 т / м3. Зерновоз успішно пройшов експлуатаційні та сертифікаційні випробування і готується до постановки на виробництво;

- Самоскид зі збільшеною до 27 тонн вантажопідйомністюКрАЗ-7511С4 (6х4). Він оснащений 400-сильним дизельним рядним двигуном WP12.400E40 екологічного класу Євро 4, з потенціалом забезпечення Євро-5.

На новому шасі КрАЗ-5544Н2, зерновозові КрАЗ-6511С4 і самоскидуКрАЗ-7511С4 встановлена ліцензійна кабіна МАН, яка має високі ергономічні показники робочого місця водія: комфортабельне сидіння на пневмопідвісці, рульову колонку, регульовану по куту і висоті, функціональну панелль приладів і ряд інших переваг , що забезпечують комфорт і меншу стомлюваність водія під час роботи.

Окрасою експозиції КрАЗа став унікальний шоу-стопер «Krazy»: черга з охочих сфотографуватися біля якого не зменшувалася протягом дня. Цей велетень викликав шквал емоцій у дорослих і дикий захват у діткй. «Крейзі-крокодил» вже відомий в Україні та за її межами, він неодноразово був учасником і переможцем різних змагань з тюнінгу, родзинкою виставок і автофорумів.

 

Відкрив захід Народний депутат України Костянтин Жеваго, який, серед іншого, у своїй вітальній промові, зазначив: «Мене охоплює гордість за сьогоднішній день, коли флагман українського важкого вантажного автомобілебудування -«КрАЗ », по-справжньому виконує і почесну, і дуже відповідальну, і суспільно важливу місію по виробництву так потрібних країні та суспільству, краще б у мирний час, а не під час військових дій, автомобілів, висококласної, високотехнологічної машинобудівної продукції.

В момент передачі цієї продукції Національної Гвардії, прикордонним військам, я схиляю голову і глибоко схиляюся перед трудовим колективом і всіма тими людьми, які допомогли заводу в ці важкі роки після розвалу СРСР вижити, вистояти, зберегти технологію, виробництво. І, найголовніше, людей, які в змозі виробляти таку продукцію, яка користується попитом на світовому ринку.»Також з вітальним словом виступили генеральний директор «КрАЗа»Роман Черняк, перший заступник міського голови Віктор Калашник, кандидат у народні депутат України Микола Несен, а також, Віктор Кривий - генерал-майор Прикордонних військ України, та полковник Віктор Олійник, начальник управління закупівель озброєння Національної гвардії.

 

В рамках відкриття були урочисто передані ключі від 23 військових автомобілів представникам силових структур України. Приймаючи ключі, В. Олійник, зокрема, сказав: «Ці автомобілі, які ви виробляєте для Національної Гвардії України, вже випробувані в гарячих точках. Це Слов'янськ, Маріуполь, Краматорськ і багато інших міст. КрАЗи зарекомендували себе дуже надійними автомобілями, які зберегли не одне життя. Колективу автозаводу - особлива подяка за те, що ви розуміли, що кожен день роботи важливий для збереження життя солдатів.

Від імені командувача Нацгвардії, її керівництва та себе особисто бажаю колективу «АвтоКрАЗу», щоб він не зупинявся на досягнутих успіхах, постачав техніку і забезпечував війська, згідно з програмою і планами, які у нас намічені. »

На заході була присутня величезна кількість представників міських, районних та обласних ЗМІ. Для них, після офіційного відкриття, було ороганізоваано прес-конференцію, на якій піднімалися численні запитання до керівництва КрАЗа і гостям заходу.

Після прес-конференції, в фінальній частині заходу, святкова колона всюдиходів КрАЗ вирушила прямо з площі в місця своєї постійної дислокації.

Кількість переглядів 2092

Архів новин