nn

Підписано черговий договір на поставку ремонтних комплектів КрАЗ на острів Свободи

27 серпня, 2014

В рамках багаторічної співпраці ПАТ «АвтоКрАЗ» з Міністерством Будівництва Республіки Куба з модернізації автомобільного парку КрАЗ, між сторонами підписано черговий договір. Документ передбачає поставку на адресу кубинської компанії «Конструімпорт» 60 одиниць ремкомплектів автомобілів КрАЗ.
Нагадаємо, що великомасштабний україно-кубинський проект стартував понад п'ять років тому - у листопаді 2008 року. Його початком послужило звернення Міністерства Будівництва Куби до «АвтоКрАЗу» з пропозицією модернізувати старі КрАЗи, в основному самоскиди КрАЗ-256Б, термін експлуатації яких давно переступив тридцятирічний рубіж. До того часу на балансі Міністерства Будівництва Куби знаходилося кілька тисяч фізично зношених КрАЗів. Частина машин була поставлена «на прикол» через повну зношеність вузлівта агрегатів. При цьому велика частина парку техніки КрАЗ, завдяки колосальному ресурсу, закладеному в конструкцію вантажівок КрАЗ, продовжувала успішно експлуатуватися.
Глибока модернізація передбачає заміну старої дерев'яної кабіни на сучасну - металеву, а також вузлів і агрегатів, які давно вичерпали свій ресурс. Для цього використовуються вузли та агрегати автомобіля КрАЗ-6510, який є правонаступником легендарного КрАЗ-256Б.

Створене в Сьенфуегос ремонтне підприємство «КрАЗ-СОМЕК» має можливість проводити модернізацію до 200 автомобілів КрАЗ на рік. Починаючи з 2009 року підприємством «КрАЗ-СОМЕC» модернізовано більше 300 одиниць автомобілів КрАЗ.
Слід зазначити, що спільний проект ПАТ «АвтоКрАЗ» та Міністерства будівництва Куби з модернізації техніки КрАЗ має важливе значення для обох сторін. Для економіки Куби - це забезпечення високого рівня локалізації виробництва, розвиток власної машинобудівної галузі та створення нових робочих місць, а також поверненню в стрій вже відслужили автомобілів.
Для «КрАЗа» - це не тільки закріплення позицій на острові Свободи як традиційного постачальника важкої автомобільної техніки, а й зближення дружніх народів двох держав - Республіки Куби і України.

Довідка:
До 1992 року Куба була найбільшим імпортером техніки КрАЗ. Починаючи з 1960 року, на острів Свободи були поставлені близько 10 тисяч одиниць автомобілів КрАЗ. З розпадом СРСР економічні зв'язки були розірвані, внаслідок чого поставки автомобілів КрАЗ на кубинський ринок призупинилися. Завдяки активній роботі «АвтоКрАЗу» з відновлення своєї присутності на цьому ринку, починаючи з 2007 року, поставки продукції КрАЗ на ринок Куби були відновлені.

Кількість переглядів 2373

Архів новин